Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому небезпечно смажити червоне м'ясо: думка фахівця
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому небезпечно смажити червоне м'ясо: думка фахівця

Це може негативно позначитися на здоров'ї

14 вересня 2020, 14:42 comments1180
Поділіться публікацією:

Учені з Австралії та Південної Кореї розповіли про те, чому небезпечно часто смажити червоне м'ясо. Скоринка, яка з'являється в процесі приготування, містить шкідливі білкові сполуки. Вони підвищують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, інсульту та інших хвороб,  — передає видання newsyou.

Чому небезпечно смажити червоне м'ясо: думка фахівця

Чому небезпечно смажити червоне м'ясо: думка фахівця. Фото: unsplash.

Регулярне приготування червоного м'яса при високій температурі призводить до накопичення в організмі шкідливих речовин. Білкові сполуки перешкоджають нормальній роботі клітин, — розповідає один з експертів Пермана Део.

Фахівці провели невеликий експеримент. Вони порівняли, як на людський організм впливає різне харчування. У першій дієті було багато червоного смаженого м'яса і зернових продуктів, у другій — молочні продукти, бобові, горіхи та варене біле м'ясо.

Через 4 тижні вчені прийшли до висновку, що харчування з великим вмістом смаженого червоного м'яса призводить до накопичення білкових сполук. Це є небажаним наслідком для організму, тому що провокує захворювання. Якщо ж від смаженого м'яса відмовитися зовсім не під силу, то дослідники рекомендують готувати його на повільному вогні.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як всього один день голодування може допомогти організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини