Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Соєвий соус – популярна приправа, притаманна азійській кухні. У помірних кількостях продукт приносить користь організму, але зловживати соусом, що йде на додачу до суш, не можна. Експерти пояснили, у чому його головна небезпека.
Чим небезпечний для здоров'я соєвий соус (фото з відкритих джерел)
Річ у тому, що соєвий соус досить підступний, тому що в одній столовій ложці продукту міститься приблизно 900 мг натрію. При регулярному вживанні соєвий соус може спровокувати утворення каменів у нирках, а соя, з якої готується соус, здатна викликати ендокринні захворювання, а також артрит, артроз, порушення в роботі сечостатевої системи.
Експерти зазначають, що при великому вживанні солі в організмі затримується вода, а це провокує набряклість, підвищений тиск, додаткове навантаження на серцево-судинну систему.
"Підвищене споживання натрію пов'язане зі зростанням кількості неінфекційних захворювань", — пояснюють медики.
Також слід пам'ятати, що соєвий соус дратує слизову оболонку шлунка, тому через його вживання проблеми зі шлунково-кишковим трактом можуть посилитися.
Нагадаємо, дієтологи попереджають, що вживання деяких популярних соусів може провокувати захворювання або загострювати наявні. Насамперед про обмеження в харчуванні варто думати людям із високим холестерином.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що чорна сіль є обов'язковою для всіх на кухні, оскільки вона має різні переваги для здоров'я, а її властивості є просто чарівними.
Читайте також, щоб убезпечити себе і своє здоров'я, дієтологи радять скоротити щоденну кількість солі, що вживається. Чим її можна замінити?
Новини