Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять продуктів, які не можна їсти кілька днів поспіль
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять продуктів, які не можна їсти кілька днів поспіль

Надлишок певних продуктів може бути дуже шкідливий

15 грудня 2020, 00:30
Поділіться публікацією:

Раціон харчування повинен бути корисним і правильно збалансованим, щоб організм збагачувався різними вітамінами та речовинами. Але є продукти, які не варто вживати щодня, тому що вони можуть нашкодити здоров'ю. Що це за продукти?

П'ять продуктів, які не можна їсти кілька днів поспіль

які продукти не можна їсти кожен день / Фото: Pexels

М'ясо на грилі

Попри те, що в м'ясі знаходиться багато білка і при правильному приготуванні воно зберігає низьку калорійність, вживати його щодня не варто. Готуючись на грилі цей продукт накопичує гетероциклічні аміни — сполуки, які можуть підвищити ризик розвитку онкологічних захворювань. А ось інші способи приготування м'яса менш небезпечні.

Копчена риба

Регулярне вживання копченої риби може негативно позначитися на здоров'ї людини. По-перше, в процесі копчення знищуються не всі паразити, особливо, якщо не дотримуватися певних правил приготування. По-друге, при копченні в рибі утворюються небезпечні канцерогени, які можуть викликати серйозні захворювання.

Тунець

Попри те, що тунець містить багато магнію, заліза та інших елементів, цей вид риби швидко акумулює ртуть з навколишнього середовища. Через це, щоденне вживання тунця може призвести до серцевих проблем.

Гриби

Це досить важка їжа, яка повільно перетравлюється через вміст хітину — органічної речовини, яке може уповільнити виділення шлункового соку. Цим продуктом не можна зловживати людям, у яких є проблеми зі шлунком.

Кокосове масло

Цей продукт містить тригліцериди — різновид жирів, які можуть знизити рівень загального холестерину і тим самим нашкодити роботі серцево-судинної системи, а також викликати авітаміноз і порушення гормонального фону.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти знижують ризик інфаркту у два рази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини