Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять властивостей шипшини, про які треба знати всім
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять властивостей шипшини, про які треба знати всім

Експерти розповіли про корисні властивості шипшини та порекомендували додати її до свого раціону.

2 листопада 2021, 07:50
Поділіться публікацією:

В осінньо-зимовий період потрібно зміцнювати свою імунну систему, а допомогти цьому можуть звичайні продукти. Лікарі рекомендують особливу увагу звернути на шипшину, тому що ця ягода містить безліч вітамінів та корисних речовин.

П'ять властивостей шипшини, про які треба знати всім

Чим корисна шипшина (фото з відкритих джерел)

Вітамін С

Шипшина багата на вітамін С, який не тільки зміцнює захисні функції організму, а й підтримує нашу красу. А ще мікроелемент допомагає нормалізувати тиск, покращує метаболізм і служить антиоксидантом, який нейтралізує дію вільних радикалів.

Каротін

Це рослинний пігмент, яким також може похвалитися шипшина. З його допомогою можна поліпшити стан зорової системи та імунітет.

Флавоноїди

Ще один компонент ягоди, який зміцнює імунітет та роботу серцево-судинної системи. Флавоноїди також є ефективним профілактичним засобом: надають антиоксидантну дію, знижують згортання крові й покращують показники жирового обміну.

Вітаміни та мікроелементи

Шипшина містить вітаміни С, Р, РР, Е та В, а також калій, магній, залізо, фосфор, марганець, цинк та інші мікроелементи, які потрібні для підтримки правильної роботи організму. Через свій багатий склад шипшина підвищує опірність організму до різних інфекцій і має протизапальну дію.

Дубильні речовини

Терпкі ягоди шипшини багаті на танини — дубильні речовини, які знімають запалення і борються з мікробами в шлунково-кишковому тракті.

Експерти зазначають, що в сушених ягодах шипшини вдвічі більше поживних речовин, а й калорій, у порівнянні зі свіжими. Ягоди коричневої шипшини найсмачніші та найкорисніші.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло які напої зміцнюють імунітет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини