Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять властивостей гранатового соку, про які потрібно знати
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять властивостей гранатового соку, про які потрібно знати

Експерти назвали корисні властивості гранатового соку та порекомендували періодично додавати його до свого раціону.

9 листопада 2021, 07:55
Поділіться публікацією:

З давніх-давен гранат називають "королем" фруктів, а все через те, що в його складі міститься велика кількість вітамінів і корисних речовин. Але здоров'ю корисний не тільки плід, а і його сік.

П'ять властивостей гранатового соку, про які потрібно знати

Чим корисний гранатовий сік / Фото: depositphotos

Експерти кажуть, що гранатовий сік необхідно періодично додавати до свого раціону, тому що він має багато корисних властивостей. Тільки йдеться про натуральний напій, а не "магазинний", у якому велика кількість цукру та консервантів.

Ось які переваги ви можете отримати, вживаючи гранатовий сік:

— Гранатовий сік – це сильне джерело антиоксидантів. Дослідження показують, що їх у ньому більше, ніж у зеленому чаї. Антиоксиданти захищають ваші клітини від вільних радикалів та зменшують рівень окисного стресу.

– Гранатовий сік містить багато вітаміну С, який бере участь у багатьох процесах в організмі. Цей мікроелемент зміцнює здоров'я шкіри, підтримує імунну функцію, допомагає у загоєнні ран та багато іншого.

— Згідно з результатами дослідження, яке проводиться фахівцями з фітотерапії, вживання 150 мл гранатового соку щодня протягом двох тижнів може значно знизити артеріальний тиск.

— Протизапальні властивості гранатового соку можуть допомогти знизити запалення у суглобах, але для вивчення цього ефекту потрібно більше досліджень.

— Дослідження, опубліковане в журналі Journal Neurobiol Dis, показало, що гранатовий сік може сприяти зміцненню пам'яті, а також зменшити ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в осінньо-зимовий період потрібно зміцнювати свою імунну систему, а допомогти цьому можуть звичайні продукти. Лікарі рекомендують особливу увагу звернути на шипшину, тому що ця ягода містить безліч вітамінів та корисних речовин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини