Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
З давніх-давен гранат називають "королем" фруктів, а все через те, що в його складі міститься велика кількість вітамінів і корисних речовин. Але здоров'ю корисний не тільки плід, а і його сік.
Чим корисний гранатовий сік / Фото: depositphotos
Експерти кажуть, що гранатовий сік необхідно періодично додавати до свого раціону, тому що він має багато корисних властивостей. Тільки йдеться про натуральний напій, а не "магазинний", у якому велика кількість цукру та консервантів.
Ось які переваги ви можете отримати, вживаючи гранатовий сік:
— Гранатовий сік – це сильне джерело антиоксидантів. Дослідження показують, що їх у ньому більше, ніж у зеленому чаї. Антиоксиданти захищають ваші клітини від вільних радикалів та зменшують рівень окисного стресу.
– Гранатовий сік містить багато вітаміну С, який бере участь у багатьох процесах в організмі. Цей мікроелемент зміцнює здоров'я шкіри, підтримує імунну функцію, допомагає у загоєнні ран та багато іншого.
— Згідно з результатами дослідження, яке проводиться фахівцями з фітотерапії, вживання 150 мл гранатового соку щодня протягом двох тижнів може значно знизити артеріальний тиск.
— Протизапальні властивості гранатового соку можуть допомогти знизити запалення у суглобах, але для вивчення цього ефекту потрібно більше досліджень.
— Дослідження, опубліковане в журналі Journal Neurobiol Dis, показало, що гранатовий сік може сприяти зміцненню пам'яті, а також зменшити ризик розвитку хвороби Альцгеймера.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в осінньо-зимовий період потрібно зміцнювати свою імунну систему, а допомогти цьому можуть звичайні продукти. Лікарі рекомендують особливу увагу звернути на шипшину, тому що ця ягода містить безліч вітамінів та корисних речовин.
Новини