Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять продуктів, завдяки яким ви будете міцно спати
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять продуктів, завдяки яким ви будете міцно спати

Це «снодійні» від самої природи

29 березня 2021, 19:20
Поділіться публікацією:

Через шалений ритм життя, постійні стреси та надлишок інформації багато людей відчувають проблеми зі сном. В результаті їх організм стає більш вразливим до різного роду захворювань. Але поліпшити та нормалізувати сон можна за допомогою звичайних продуктів. Яких саме?

П'ять продуктів, завдяки яким ви будете міцно спати

Які продукти допомагають заснути (фото з відкритих джерел)

Мигдаль

У мигдальних горіхах міститься багато вітамінів і корисних речовин, наприклад, кальцію, заліза, магнію, фосфору. Але найважливіше, те, що ці горіхи — відмінне джерело мелатоніну (гормону сну), який регулює наш внутрішній годинник і допомагає швидше зануритися в сон.

Чай з ромашкою

Чай на основі ромашки — смачний напій, який зміцнює нервову систему, допомагає розслабитися, позбавляючи від стресу і тривожності. Ще в складі цього напою є апігенін — антиоксидант, який допомагає при безсонні.

Ківі

Смачний і корисний фрукт, який позитивно впливає на травлення і рівень холестерину в крові. Але крім цього, ківі допомагає поліпшити сон. Дослідники говорять, що для нормалізації режиму сну потрібно кожен день ввечері з'їдати 2 плоди ківі.

Волоський горіх

Ще один вид горіхів, який може похвалитися багатим вітамінно-мінеральним складом. У волоських горіхах також є мелатонін, тому його вживання допомагає поліпшити якість і тривалість сну.

Лосось

Корисна і смачна риба, яка збагачує організм вітаміном D і омега-3 жирними кислотами. Вчені говорять, що порція лосося дуже корисна перед сном, але тільки в розумних кількостях.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-невролог Євген Соков розповів, в якому положені краще спати, щоб повноцінно відпочити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини