Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Йод — хімічний елемент, без якого організм людини не може нормально функціонувати. Отримати його можна з таких продуктів:
З яких продуктів можна отримати йод (фото з відкритих джерел)
Картопля
Цей овоч частий гість на нашому столі й крім кальцію, фосфору, калію, він забезпечує організм йодом. Експерти кажуть, що у запеченій або приготованій зі шкіркою картоплі міститься близько 60 мкг мікроелемента.
Гімалайська кристалічна сіль
За хімічним складом вона являє собою кухонну сіль з мінеральними домішками. У ній багато йоду, який корисний для щитоподібної залози, зокрема для синтезу її гормонів.
Журавлина
Ця ягода містить багато йоду й антиоксидантних речовин. У 120 грамах журавлини — близько 400 мкг цього мікроелемента. Для заповнення денної норми рекомендується з'їсти жменю ягід або випити склянку натурального соку.
Квасоля або морська квасоля
Хорошим джерелом йоду є квасолі або морська квасоля, але краще її вживати як боби. Наприклад, у половині склянки темно-синьої квасолі близько 32 мкг йоду. У бобах також багато клітковини.
Ламінарія або водорості
Морські водорості є натуральним джерелом йоду і часто використовуються для виготовлення дієтичних добавок. Наприклад, в одній порції ламінарії у чотири рази більше йоду, ніж рекомендується вживати за добу.
Нагадаємо, щитоподібна залоза відповідає за підтримання нормального і повноцінного обміну речовин в організмі. Деякі продукти допомагають підтримувати роботу органу, проте є і ті, які навпаки негативно позначаються на її здоров'ї.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти необхідно додати в раціон восени.
Новини