Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять продуктів, з яких можна отримати йод
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять продуктів, з яких можна отримати йод

Опубліковано список продуктів, у складі яких є йод - важливий мікроелемент для роботи організму

20 жовтня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

Йод — хімічний елемент, без якого організм людини не може нормально функціонувати. Отримати його можна з таких продуктів:

П'ять продуктів, з яких можна отримати йод

З яких продуктів можна отримати йод (фото з відкритих джерел)

Картопля

Цей овоч частий гість на нашому столі й крім кальцію, фосфору, калію, він забезпечує організм йодом. Експерти кажуть, що у запеченій або приготованій зі шкіркою картоплі міститься близько 60 мкг мікроелемента.

Гімалайська кристалічна сіль

За хімічним складом вона являє собою кухонну сіль з мінеральними домішками. У ній багато йоду, який корисний для щитоподібної залози, зокрема для синтезу її гормонів.

Журавлина

Ця ягода містить багато йоду й антиоксидантних речовин. У 120 грамах журавлини — близько 400 мкг цього мікроелемента. Для заповнення денної норми рекомендується з'їсти жменю ягід або випити склянку натурального соку.

Квасоля або морська квасоля

Хорошим джерелом йоду є квасолі або морська квасоля, але краще її вживати як боби. Наприклад, у половині склянки темно-синьої квасолі близько 32 мкг йоду. У бобах також багато клітковини.

Ламінарія або водорості

Морські водорості є натуральним джерелом йоду і часто використовуються для виготовлення дієтичних добавок. Наприклад, в одній порції ламінарії у чотири рази більше йоду, ніж рекомендується вживати за добу.

Нагадаємо, щитоподібна залоза відповідає за підтримання нормального і повноцінного обміну речовин в організмі. Деякі продукти допомагають підтримувати роботу органу, проте є і ті, які навпаки негативно позначаються на її здоров'ї.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти необхідно додати в раціон восени.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини