Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Терміново в раціон: 5 найкорисніших осінніх продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Терміново в раціон: 5 найкорисніших осінніх продуктів

Експерти назвали корисні осінні продукти, які потрібно терміново додати в раціон, щоб зміцнити здоров'я

14 жовтня 2021, 09:40
Поділіться публікацією:

За вікном осінь — пора простудних захворювань і депресії, а значить потрібно зміцнювати організм, щоб запобігти проблемам зі здоров'ям. Зробити це можна за допомогою правильних продуктів. Експерти розповіли, чим важливо збагачувати раціон в цей період.

Терміново в раціон: 5 найкорисніших осінніх продуктів

Що корисно їсти восени / Фото: pexels.com

Гарбуз

У м'якоті гарбуза міститься безліч вітамінів і корисних речовин, зокрема магній, кальцій, залізо, клітковина, які підтримують в тонусі весь організм. Лікарі кажуть, що гарбуз здавна застосовують при лікуванні атеросклерозу, діабету, а також овоч допомагає при порушеннях шлунково-кишкового тракту і проблемах з нирками. Ще гарбуз прискорює обмінні процеси в організмі й сприяє нормалізації рівня холестерину.

Ріпа

Цей коренеплід збагачує організм вітамінами А, С, К, а також фолієвою кислотою. Ріпа володіє протигрибковою та антибактеріальною дією, її використовують як частину комплексного лікування захворювань горла, стоматитів, бронхітів і т. д.

Журавлина

Смачна осіння ягода, яка містить багато антиоксидантних речовин, які захищають організм від різних захворювань. Найбільше вітамінів і мікроелементів міститься в її шкірці, тому ягоду потрібно з'їдати повністю, можна з перетертим цукром.

Гриби

Збагатіть організм смачними грибами, наприклад, боровиками, які є джерелом вітаміну D, а цього мікроелемента особливо не вистачає в осінньо-зимовий період. А ось лисички допомагають поліпшити роботу печінки й борються з вірусом гепатиту.

Кабачки

Приготуйте смачні страви з додаванням кабачків, адже вони також багаті на вітаміни, вуглеводи, білки та інші цінні речовини. Цей овоч допомагає нормалізувати тиск, захищає від сечокам'яної хвороби та холециститу, а також проблем з травленням.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти можуть скоро зникнути з лиця Землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини