Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
За вікном осінь — пора простудних захворювань і депресії, а значить потрібно зміцнювати організм, щоб запобігти проблемам зі здоров'ям. Зробити це можна за допомогою правильних продуктів. Експерти розповіли, чим важливо збагачувати раціон в цей період.
Що корисно їсти восени / Фото: pexels.com
Гарбуз
У м'якоті гарбуза міститься безліч вітамінів і корисних речовин, зокрема магній, кальцій, залізо, клітковина, які підтримують в тонусі весь організм. Лікарі кажуть, що гарбуз здавна застосовують при лікуванні атеросклерозу, діабету, а також овоч допомагає при порушеннях шлунково-кишкового тракту і проблемах з нирками. Ще гарбуз прискорює обмінні процеси в організмі й сприяє нормалізації рівня холестерину.
Ріпа
Цей коренеплід збагачує організм вітамінами А, С, К, а також фолієвою кислотою. Ріпа володіє протигрибковою та антибактеріальною дією, її використовують як частину комплексного лікування захворювань горла, стоматитів, бронхітів і т. д.
Журавлина
Смачна осіння ягода, яка містить багато антиоксидантних речовин, які захищають організм від різних захворювань. Найбільше вітамінів і мікроелементів міститься в її шкірці, тому ягоду потрібно з'їдати повністю, можна з перетертим цукром.
Гриби
Збагатіть організм смачними грибами, наприклад, боровиками, які є джерелом вітаміну D, а цього мікроелемента особливо не вистачає в осінньо-зимовий період. А ось лисички допомагають поліпшити роботу печінки й борються з вірусом гепатиту.
Кабачки
Приготуйте смачні страви з додаванням кабачків, адже вони також багаті на вітаміни, вуглеводи, білки та інші цінні речовини. Цей овоч допомагає нормалізувати тиск, захищає від сечокам'яної хвороби та холециститу, а також проблем з травленням.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти можуть скоро зникнути з лиця Землі.
Новини