Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Якщо хочете вранці почуватися свіжо і добре, потрібно уважніше ставитись до вечірнього раціону, оскільки деякі продукти погано позначаються на самопочутті та зовнішньому вигляді. Що краще не вживати на вечерю?
Що не можна їсти на вечерю (фото з відкритих джерел)
Випічка
Мучні продукти зазвичай містять багато цукру, а він, у поєднанні з жирами, провокує накопичення рідини в організмі. Крім того, улюблений кондитерський виріб різко підвищить рівень цукру на крові. І коли він буде спадати, ви залишитеся віч-на-віч з відчуттям сильного голоду, що спричинить ще один непередбачуваний перекус.
Газоутворюючі продукти
Утворення газів – ще одна часта причина набряків. До списку "провокаторів" газоутворення входять не лише газовані напої, а й корисні овочі: броколі, капуста, баклажани, кукурудза, часник, цибуля.
Червоне м'ясо
Цей багатий продукт білком краще залишити на обід. Все тому, що у його складі є амінокислота тирозин, яка підвищує рівень адреналіну в крові, збуджує нервову систему та створює додаткові проблеми зі сном.
Напівфабрикати та фастфуд
Ковбаси, сосиски та інші напівфабрикати небезпечні з тієї ж причини, що й фастфуд: у них надто висока доза солі та шкідливих добавок, які негативно впливають на шлунок.
Соління та консервація
Такі продукти будь-якої доби слід вживати в помірних кількостях, особливо ввечері. Соління – важка для шлунка їжа, яка через надто велику кількість солі негативно впливає на нирки та підшлункову залозу. Це призводить до зневоднення, набряклості обличчя і навіть до розширення судинної сітки.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що з'їсти на вечерю, щоб не погладшати.
Новини