Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
З віком метаболізм сповільнюється і можуть виникнути деякі проблеми зі здоров'ям, тому важливо звертати увагу на свій раціон. Медики розповіли, які продукти краще включити у своє меню після 60 років, щоб зберігати гарне самопочуття.
Що повинно бути в раціоні після 60 років (фото з відкритих джерел)
Буряк
Бюджетний, але дуже корисний овоч, яким неодмінно потрібно збагачувати свій раціон. Вітаміни та мінерали, які входять до складу буряка, допомагають знижувати артеріальний тиск і розширювати судини.
Квасоля
Якщо хочете знизити ризик виникнення діабету, хвороб шлунка й уникнути високого холестерину, тоді вживайте квасолю. У ній багато клітковини, яка підтримує травлення й очищає організм від токсинів.
Помідори
Яскраві та смачні томати допомагають нам запобігти появі зморшок. У помідорах багато лікопену — природного антиоксиданту, який захищає шкіру від пошкоджень і передчасних зморшок.
Гриби
У продукті міститься багато кальцію і вітаміну Д, які зміцнюють кістки. Тому їжте гриби не тільки влітку, а й узимку, коли ми особливо відчуваємо дефіцит цього "сонячного" вітаміну.
Чорнослив
Ще один продукт, корисний для здоров'я і міцності кісток. П'ять-шість цих фруктів у день дозволяють успішно запобігти втраті кісткової маси, причому сушений чорнослив так само корисний, як і свіжий.
Нагадаємо, які продукти допомагають прискорити метаболізм.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що продукти, які ми з легкістю вживаємо в 30 років, у 50 можуть стати небезпечними для нашого здоров'я. Насамперед це стосується надлишку жирної та шкідливої їжі, алкоголю, які можуть призвести до розвитку безлічі захворювань.
Новини