Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять причин їсти хурму
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять причин їсти хурму

Тільки діабетикам варто бути з хурмою обережніше — в ній багато цукру

2 лютого 2021, 18:18 comments1073
Поділіться публікацією:

Яскравий, помаранчевий, приваблюючий блискучим бочком фрукт... А якщо ще і заморозити трохи, то яка смакота! Напевно багато любителів вже здогадалися, що мова йде про хурму — в’яжучу, але неймовірно смачну, що з'являється на магазинних прилавках України взимку. Але крім прекрасного смаку, хурма ще й володіє неймовірною користю. Детальніше дізналися з пояснень лікаря-дієтолога Наталії Денисової.

П'ять причин їсти хурму

Хурма неймовірно корисна для організму. Фото із відкритих джерел

1. Має омолоджувальний ефект

Хурма багата на антиоксиданти, в тому числі на бета-каротин. Ця мікрочастинка допомагає організму підтримувати гостроту зору і свіжість шкіри. А в одній хурмі може міститися до 20% необхідної дози бета-каротину на добу. Це не означає, що варто з'їдати в один присід цілих п'ять фруктів, ні. Буде досить навіть одного, але рівень вітамінів в організмі значно зросте.

2. Знаходиться на захисті імунної системи

До речі, про вітаміни. Хурма — справжнє джерело, в якому повно вітамінів групи B і С, що дозволяє імунітету підтримувати високий рівень опору вірусам і бактеріям. Також у фрукті є марганець, цинк і мідь — а мінеральні речовини завжди необхідні організму.

3. Підтримує серце

Панове-сердечники, якщо ви ще не їли хурму, то пора почати. Мікроелементи, що містяться у фрукті, стимулюють кровообіг на периферії, перешкоджають утворенню тромбів і бляшок холестерину. Також хурму рекомендують вживати тим, хто страждає від підвищеного тиску. Корейські дослідники взагалі стверджують, що ароматний помаранчевий фрукт допомагає в профілактиці атеросклерозу.

4. Регулює обмін речовин

Крім усього перерахованого вище, хурма також багата на калій і магній. Перший елемент сприяє швидкому виведенню води з організму — допомагає "промивати" окремі внутрішні органи і регулює тиск. А ось магній "стежить" за тим, щоб не порушувалися обмінні процеси. Він дозволяє іншим корисним речовинам краще засвоюватися.

5. Містить багато цукру

З одного боку, цей пункт може виглядати лякаюче, особливо для діабетиків. І так, людям, у яких в крові підвищений рівень цукру, хурму слід вживати особливо обережно. Фрукт дуже багатий на моно- і дисахариди. Але якщо навіть діабетик з'їсть не надто стиглу, вельми терпку хурму, погано на організм це не вплине. Просто в недозрілому фрукті багато таніну, а він заважає різкому стрибку глюкози.

Наталя Денисова переконана: для отримання найбільшої користі дорослій людині не варто з'їдати в день більше, ніж дві-три середніх хурми. Якщо ж фрукт дуже великий, то вистачить навіть одного.

Раніше "Коментарі" розповідали про п'ять фруктів для розгону метаболізму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини