Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять правил веганської дієти, які будуть корисні всім
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять правил веганської дієти, які будуть корисні всім

Веганська дієта лежить в основі здорового способу життя

30 березня 2021, 17:50
Поділіться публікацією:

Експерти розповіли, що веганська дієта складається з п'яти важливих правил, які можна перейняти й використовувати у своєму типі харчування. І для цього не обов'язково відмовлятися від м'ясних продуктів. Які ж звички можна перейняти?

П'ять правил веганської дієти, які будуть корисні всім

Веганська дієта / Фото politis.com.cy

Фахівці зазначили, що головний стереотип про веганів полягає у тому, що вони отримують мало корисних речовин через те, що не їдять тваринних продуктів, в результаті чого їхній організм більш вразливий до захворювань. Але це неправда. Деякі принципи їхнього харчування навпаки лише покращують фізичний стан. Пропонуємо звернути на них увагу.

У великій кількості все може бути шкідливо

Потрібно дотримуватися певної норми, навіть коли ви вживаєте фрукти, овочі або ягоди, збагачені вітамінами. Так, яблука (особливо несолодкі) і цитрусові можуть викликати підвищену кислотність і подразнення слизової шлунка, а сливи — здуття живота.

Деякі продукти "крадуть" корисні речовини

Краще обмежити в раціоні діуретики — продукти із сечогінним ефектом (каву у великих кількостях, зелений чай, огірки, кавун, буряк). Разом із рідиною з організму легко вимиваються кальцій, калій, залізо.

Харчуйтеся сезонно

Сезонні овочі та фрукти — найкорисніші. Насамперед їх легко знайти свіжими. Якщо вони ще й місцеві, значить, їх не перевозили тривалий час, і за цей час вони не втратили частини користі. Також чим менше фрукт піддається термічній обробці, тим менше вітамінів із нього "піде".

Урізноманітніть раціон

У супермаркетах і на ринках величезний вибір продуктів, тому намагайтеся зробити свій раціон максимально різноманітним. Пошукайте нескладні рецепти, щоб радувати себе і близьких цікавими стравами.

Жуйте рідку їжу, пийте — тверду

Це оригінальне правило було придумано на початку ХХ століття. Воно опомагає швидше насичуватися, їжа при цьому краще засвоюється. Насправді все просто: перш ніж проковтнути рідку їжу, потримайте її в роті довше, а кожен шматок твердої необхідно жувати не менше 30 разів. Їжа, насичена слиною, легше переробляється, а поки ви довго жуєте, в мозок встигне дійти сигнал про насичення. В результаті ви з'їдаєте набагато менше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти необхідно вживати щодня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини