Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять популярних спецій, які допомагають схуднути
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять популярних спецій, які допомагають схуднути

Масажист Володимир Яременко перерахував корисні спеції, за допомогою яких можна позбутися зайвої ваги

31 березня 2022, 05:30
Поділіться публікацією:

Спеції та приправи допомагають не лише покращити смак страви, а і як виявилося, можуть стати відмінними союзниками у боротьбі із зайвим кілограмами. Про це повідомив професійний масажист Володимир Яременко. Тож які спеції необхідно додати до свого раціону?

П'ять популярних спецій, які допомагають схуднути

Як скинути зайву вагу / Фото: goodfon

Імбир

Ймовірно, багато хто вже не раз чув про імбир. Це чудовий варіант для тих, хто хоче стати власником стрункої фігури. Він нагородить страви прекрасним ароматом та смаком, а також покращить роботу травної системи, допоможе метаболізму та знизить рівень холестерину в крові.

Перець чилі

Лише одна щіпка перцю чилі зможе прискорити метаболізм на 25 відсотків! Але додавати цю спецію потрібно дуже обережно. "Я не рекомендую цю приправу тим, хто страждає від захворювань шлунково-кишкового тракту. Замість чилі можна використовувати кайенський перець, який має такі самі властивості", — каже масажист.

Кориця

Це чудовий варіант спеції для тих, хто мріє знизити вагу та схуднути. Лише чверть чайної ложки може у 20 разів покращити вуглеводний процес. Спецію також хвалять за її аромат: він здатний трохи знижувати апетит. Крім цього, в кориці вчені вже знайшли кілька флавоноїдних сполук, які мають протизапальні властивості.

Кардамон

Батьківщиною кардамону прийнято вважати Індію — саме в цій країні вперше знайшли цю чудову пряність. Це чудовий антиоксидант та спальник жиру. Кардамон здатний розщепити та вивести холестерин з організму, а також підвищити імунітет. Ще одна перевага кардамону: він допомагає боротися з неприємним запахом із рота.

Куркума

Це чудовий активатор обміну речовин. Унікальна речовина куркуміну, яка міститься в спеції, може перешкоджати накопиченню жирових відкладень. Також вона покращує травлення. Ще один плюс спеції: куркума може захистити від розвитку онкологічних захворювань внаслідок антиоксидантних та протизапальних властивостей.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка приправа швидко відновлює роботу печінки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини