Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять помилок, які роблять їжу шкідливою для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять помилок, які роблять їжу шкідливою для здоров'я

Експерти назвали п'ять помилок, які можуть звести на «ні» користь звичайних продуктів і зробити їжу шкідливою для здоров'я

7 жовтня 2021, 16:25
Поділіться публікацією:

Якщо хочете, щоб ваші страви були не тільки смачними, а й корисними, експерти рекомендують, не здійснювати наступні помилки:

П'ять помилок, які роблять їжу шкідливою для здоров'я

Які помилки роблять їжу шкідливою для організму (фото з відкритих джерел)

Сіль замість спецій

Якщо хочете додати смаку своєму блюдо, то зробіть це за допомогою якихось трав або інших спецій, але не солі, тому що хлорид натрію затримує рідину в організмі й провокує появу набряклості. Можна також додати пікантного смаку страви за допомогою часнику, кінзи, лимонного соку або кмину.

Перегрів рослинної олії

Експерти не рекомендують розігрівати оливкову або кокосову олію, тому що вони погано переносять підвищення температури. Протягом декількох хвилин вони швидко втрачають свої корисні властивості.

"Довгі-довгі" овочі

Американські дослідники відзначають, що овочі найкраще їсти в сирому вигляді, тому що при термічній обробці втрачається велика частина вітамінів і корисних речовин.

"Голі" фрукти та овочі

У шкірці багатьох овочів і фруктів міститься найбільше цінних речовин, але часто ми відправляємо їх у відро для сміття. Наприклад, шкірка яблука багата на кверцетин — антиоксидантне з'єднання, яке запобігає онкології, а "шкурка" ківі — джерело вітаміну Е і флавоноїдів, які підтримують здоров'я організму.

"Сира" сіль

Якщо не можете без солі, то хоча б постарайтеся не вживати її в сирому вигляді. Розчиняючись під час готування і після високих температур, мінерал завдає нирках менше шкоди, а також — лімфатичної системи та судинах.

Нагадаємо, харчування є одним з найважливіших факторів, що визначають стан здоров'я. Є продукти, здатні допомогти організму, а є і ті, які можуть нашкодити. Лікарі-дієтологи назвали найголовніші помилки в харчуванні, які можуть прискорити процес старіння.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які помилки не можна допускати при прийомі ліків, щоб не нашкодити своєму здоров'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини