Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять перекусів, які допоможуть вам міцно заснути
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять перекусів, які допоможуть вам міцно заснути

Експерти назвали п'ять корисних перекусів, які допоможуть швидко заснути й при цьому не зашкодять фігурі

6 травня 2021, 00:30
Поділіться публікацією:

Дієтологи радять утримуватися від прийомів їжі за 3-4 години до сну, але бувають ситуації, коли спати зовсім не хочеться, а шлунок вимагає їжі. На такий випадок експерти назвали кілька корисних перекусів, які допоможуть заснути й не додадуть до вашої талії кілька зайвих сантиметрів. Що це за перекуси?

П'ять перекусів, які допоможуть вам міцно заснути

Які перекуси допоможуть вам міцно спати (фото з відкритих джерел)

Пластівці + молоко

Це один з кращих варіантів для вечірнього перекусу, тому що цільнозернові пластівці багаті на вуглеводи, які допомагають заснути, а молоко — білками, які роблять сон міцніше. Поєднуючи молоко з пластівцями, ви поглинаєте більше триптофану, ніж якби з'їли їх окремо. До того ж молоко містить кальцій і магній, які допомагають організму виробляти мелатонін — гормон, відповідальний за режим сну.

Грецький йогурт + диня

Щоб швидше заснути, з'їжте трохи грецького йогурту зі шматочком дині, яка допоможе нормалізувати водний баланс. Якщо не любите диню, тоді замініть її яблуком або апельсином. Головне, не зловживати кількістю: для міцного сну досить склянки нарізаних фруктів на половину склянки йогурту.

Сушена вишня + фісташки

Фісташки містять виграшну комбінацію білків, вітаміну В6 і магнію, а вишня допомагає поліпшити вироблення мелатоніну. Тільки не захоплюйтеся, інакше через перебір калорій замість міцного сну ризикуєте отримати зворотний ефект! Безпечна норма: 28 грамів фісташок (приблизно 160 калорій) і 1 стакан вишні.

Крекери + сир

Білок з молочних продуктів в поєднанні з хрусткими крекерами — це оптимальна комбінація для боротьби з безсонням, через те, що ці продукти багаті кальцієм, магнієм і триптофан, які, як ми вже говорили вище, є запорукою міцного сну.

Мигдальна олія+ банани

Банани та мигдальна олія містять велику кількість вітаміну В6 і магнію, що робить їх ідеальним варіантом для гарного нічного відпочинку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які варіанти перекусу не містять цукру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини