Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять наукових фактів про цукор, які вас шокують
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять наукових фактів про цукор, які вас шокують

Цукор забирає красу і руйнує здоров'я

18 жовтня 2020, 08:25 comments1470
Поділіться публікацією:

Мабуть, всі знають про те, що велика кількість цукру згубно впливає на роботу організму. Вчені неодноразово говорили про те, що цей продукт варто обмежити в раціоні. Видання Musteed поділилося добіркою наукових фактів про цукор, які можуть вас здивувати.

П'ять наукових фактів про цукор, які вас шокують

цукор | inBusiness.kz

Цукор і депресія

Прийнято вважати, що солодощі — підвищують настрій за рахунок вироблення гормону серотоніну. Але надмірне вживання цукру може привести до зворотного ефекту. Доктор медичних наук Датіс Харразян зазначив, що велика кількість цукру в організмі може спровокувати запалення мозку. Це призводить до того, що функції мозку сповільнюються, в результаті чого виникає пригнічений стан і депресія.

Цукор і хвороба Альцгеймера

Вченим за допомогою недавнього дослідження вдалося довести, що підвищений рівень цукру в крові призводить до деменції (необоротне зниження когнітивних функцій, — прим. авт.). Експерти з'ясували, що у любителів солодких напоїв, особливо газованої води, ризик захворювання збільшився на 50%. Інше дослідження показало, що у людей з високим вмістом цукру в крові розвиток когнітивних дисфункцій був більш інтенсивним.

Цукор і пам'ять

Американські вчені з'ясували, що регулярне вживання цукру негативно впливає на пам'ять. Це вдалося довести за допомогою експерименту на лабораторних мишах. У гризунів, які дотримувалися дієти з високим вмістом фруктози, робота мозку була сповільнена.

Цукор і сексуальний потяг

Результати дослідження, опубліковані в журналі Clinical Endocrinology, говорять про те, що цукор може викликати зниження сексуальної активності. Тому, якщо хочете налагодити своє інтимне життя, обмежте його кількість в раціоні.

Цукор і апетит

Експерти стверджують, що цукор змушує організм вживати більше їжі, а це призводить до переїдання. Звідси проблеми із зайвою вагою, і з травленням в цілому.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в яких продуктах ховається багато цукру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини