Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять фактів про молоко, які варто знати
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять фактів про молоко, які варто знати

Візьміть ці факти собі на озброєння

25 серпня 2020, 10:20 comments1678
Поділіться публікацією:

Останнім часом, "молочка" стала спірним продуктом. Деякі дієтологи стверджують, що молоко в раціоні варто обмежити до мінімуму, інші ж називають вагомі причини, чому цього робити не варто. На своїй сторінці в Instagram лікар-дієтолог Тетяна Лакуста розповіла про молочну продукцію в фактах, які варто знати.

П'ять фактів про молоко, які варто знати

Несприйняття лактози не означає, що у вас алергія на молоко

Спеціаліст зазначила, що алергія — це імунологічна реакція. Поширеність серед дорослих близько 1%, а у дітей — 3%. Несприйняття лактози виникає через нестачу ферменту, який перетравлює цукор в молоці, тому люди скаржаться на болі, здуття та інші симптоми. А ось алергічну реакцію викликають білки, які містяться в молоці.

Чому бурлить живіт після молока?

Бактерії товстого кишківника переварюють лактозу, які виділяючи продуктом своєї життєдіяльності гази та ними роздуває кишківник.

Як перевірити себе на несприйняття?

Зробити водневий дихальний тест; здати генетичний тест на несприйняття лактози (для дітей молодшого віку застосовувати не варто).

Чи буває акне від молока?

Так, майже всі молочні продукти пов'язують з підвищенням інсуліноподібного фактора росту-1, який впливає на появу акне (захворювання сальних залоз — прим. авт.).

Чи можна молочне при артриті?

Відносно ревматоїдного артриту — є зв'язок негативного впливу молочних продуктів на розвиток хвороби, тому у великих кількостях "молочку" вживати не варто. А ось при остеоартриті немає таких показань.

П'ять фактів про молоко, які варто знати - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не варто відмовлятися від молочних продуктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини