Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
М'ясо — цінний, корисний і поживний продукт, в складі якого багато білка, калію, магнію, вітамінів, особливо групи В, які регулюють обмін речовин і підвищують тонус організму. Але зловживати цим продуктом не варто, тому що воно може нашкодити організму. Які факти про м'ясо потрібно знати?
факти про м'ясо / фото: Depositphotos
М'ясо не перетравлюється повністю
Вчені кажуть, що м'ясо належним чином не перетравлюється в травному тракті людини, тому що він довший і має меншу кислотність, ніж у хижаків, наприклад. З цієї причини, воно не встигає повністю засвоїтися, деяка частина залишається всередині стравоходу й утворює шлаки, який призводять до проблем зі здоров'ям.
Порушує гормональний фон
Регулярне вживання м'яса може призвести до збою в гормональному фоні, а це відіб'ється на стані щитовидної залози й спричиняє ожиріння та інші проблеми зі здоров'ям. А вся річ у тому, що тварин, які йдуть на забій, годують тиреоїдними гормонами щитовидної залози, які дозволяють в короткі терміни набрати масу, щоб м"ясо швидше надійшло у продаж. Для цих же цілей, а також для того, щоб зробити м'ясо особливо м'яким, використовують і статеві гормони. Щоденне вживання такого м'яса небезпечне, оскільки в організмі накопичуються шкідливі речовини.
Разом з м'ясом ми їмо антибіотики
Щоб убезпечити виробництво від хвороб тварин, епідемій, кожну тварину годують антибіотиками. Тому в комплекті з м'ясом йде парочка таблеток найсильніших антибіотиків, які не тільки підривають імунітет і знижують подальшу реакцію на лікування, але і шкодять стану печінки, нирок і мікрофлори кишківника.
Підвищує ризик небезпечних хронічних захворювань
Дослідник Корнельського університету Колін Кемпбелл у своїй книзі "Китайське дослідження" розповів, що вчені довели зв'язок між споживанням продуктів тваринного походження і рядом хронічних хвороб: онкології, цукрового діабету, серцевих захворювань і розсіяного склерозу.
Здатне викликати хворобу Альцгеймера
Гомоцистеїн, який з'являється при розщепленні білків тваринного походження, збільшує ризик прояву даного відхилення практично вдвічі. У цьому випадку мова також йде не тільки про м'ясо, а й про всіх тваринні білки.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим замінити м'ясо, якщо ви вирішили від нього відмовитися.
Новини