Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять «дієтичних» продуктів, від яких гладшають
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять «дієтичних» продуктів, від яких гладшають

Експерти визначили «дієтичні» продукти, які приховують калорії й можуть призвести до зайвої ваги

13 квітня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

Струнку й підтягнуту фігуру не можна отримати регулярною фізичною активністю, тому що вона повинна закріплюватися правильним харчуванням. Але навіть дієтичні, на перший погляд, продукти можуть приховувати калорії.

П'ять «дієтичних» продуктів, від яких гладшають

Від яких дієтичних продуктів гладшають(фото з відкритих джерел)

У стаканчику йогурту — три ложки цукру

Експерти кажуть, що перед покупкою йогурту необхідно уважно ознайомитися з його складом. Навіть якщо на стаканчику написано "легкий" він може містити близько 16 грамів сахарози, а це як 3 повних чайних ложки цукру. Тому, віддавайте перевагу натурального йогурту, який не містить ніяких добавок. Підсолодити його можна самостійно за допомогою фруктів і ягід.

Мюслі: калорій, як у шоколаді

Багато хто вважає, що хрусткі пластівці — смачний і поживний варіант сніданку, але це далеко не так. По-перше, вони проходять термічну обробку (обсмажуються в солодкому сиропі), а по-друге, в їх складі є різні добавки: шматочки шоколаду, рисові кульки, родзинки. В сумі ви отримаєте 500 калорій, як ніби з'їли плитку молочного шоколаду. Замість мюслі переходьте на звичайну вівсяну кашу зі шматочками бананів і горіхами. Так вдасться і фігуру зберегти, і непогано заощадити.

Морозиво без цукру — таке буває?

Морозиво — ще один камінь спотикання. От би воно було без цукру і з мінімумом калорій ... І таке морозиво дійсно знайшлося, але хоч в складі й не немає підступного цукру, зате за змістом вуглеводів "дієтичний" пломбір майже у два рази обігнав свого побратима в вафельному стаканчику — 19 грамів вуглеводів проти 30. До речі, калорій в ньому виявилося не набагато менше, ніж у звичайному пломбірі, та й на смак він виявився так собі.

Що робити: без докорів сумління і з задоволенням дозволяти собі справжній пломбір. Звичайно, в помірних кількостях, і бажано, щоб в складі не були присутні рослинні жири.

Шоколад, не темний

Коли сильно хочеться солодкого, навіть на дієті можна дозволити собі кілька плиточок гіркого шоколаду. Правда, потрібно вміти його вибирати. Найбільше користі й менше цукру в гіркому шоколаді, причому чим вище відсоток какао, тим краще. Але не плутайте гіркий шоколад з темним! У темному шоколаді якраз багато цукру і всяких добавок, які, швидше за все, не пройдуть безслідно для талії.

Суші та роли

Здавалося б, що цілком дієтичний продукт, адже в його складі свіжа риба, огірок, авокадо, рис. Але все не так просто, тому що рис, який використовують для суші, вариться з величезною кількістю цукру для того, щоб бути клейким. Також в замовних суші та ролах бувають соуси й добавки, через які енергетична цінність страви досягає 300-400 калорій. Дієтичним вважається тільки дикий, темний, нешліфований рис.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, за допомогою яких вітамінів можна схуднути у два рази швидше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини