Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
Відмова від обіду може викликати дратівливість і денний спад енергії, тому обов'язково потрібно приділяти час приймання їжі. Дієтологи назвали 9 продуктів, які корисно їсти в цей час доби. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє сайт Real simple.
Їжа. Фото: з відкритих джерел
Дієтолог Сапна Перувемба назвала продукти, які містять необхідні поживні речовини та легко вписуються у різноманітні збалансовані страви.
Особливу увагу варто приділити листовій зелені. Чи це шпинат, капуста, рукола або ситний салат, листова зелень є відмінним вибором їжі на обід. Такі продукти наповнені антиоксидантами та вітамінами. Листова зелень також багата на воду і клітковину, тому ви отримаєте довгу ситість.
Окрім того, листова зелень підійде для будь-якого рецепту обіду. Пасти, салати, супи або смажені овочеві суміші – це чудові способи додати листову зелень до обідньої їжі.
Кіноа. Цільнозернові злаки всіх видів, включаючи цільнозерновий хліб, коричневий рис та макарони із цільної пшениці, часто є нарізними продуктами збалансованого обіду. Це тому, що вони є чудовим джерелом складних вуглеводів. Кіноа може вважатися одним з найкорисніших цільнозернових продуктів, оскільки воно не тільки містить велику кількість клітковини та мікроелементів, але і багате на білок.
Завдяки білку ви обов'язково почуватиметеся ситими після обіду.
Включіть у свій обідній раціон огірки, які є одними з найпопулярніших овочів на обід завдяки їхньому приємному хрускоту та м'якому смаку. Крім того, вода та клітковина, які в ньому містяться, сприяють відчуттю ситості. До того ж такий овоч можна додати до багатьох страв.
Також дуже корисним є консервований нут. Він є одним з найбільш універсальних бобових, оскільки його можна додавати до різних рецептів обіду, таких як рагу, супи, хумус або салати.
Інші бобові, такі як сочевиця, квасоля та едамамі також підходять для обіду. Вони є чудовим джерелом клітковини, складних вуглеводів та мінералів.
Корисно в обід з'їсти також яблука, волоські горіхи, авокадо.
Також не відмовтеся від яєць. Хоча яйця часто вживають на сніданок, вони однаково корисні на обід. Крім того, їх вміст білка та жиру забезпечує приплив енергії. Ними можна насолоджуватися круто звареними, додавати в салати або просто приготувати яєчню.
Корисним також стане грецький йогурт – це чудове джерело пробіотиків та білка. Пробіотики допомагають підтримувати здоров'я кишечника, протеїн забезпечить почуття ситості. Грецький йогурт також можна додавати до смузі, заправки, граноли і навіть супи.
Читайте також на порталі "Коментарі" — найефективніші та перевірені: вправи для схуднення на новорічні свята.
Новини