Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Один із найшкідливіших для здоров’я: лікарі наполягають відмовитися від популярного продукту всім, кому за 40
commentss НОВИНИ Всі новини

Один із найшкідливіших для здоров’я: лікарі наполягають відмовитися від популярного продукту всім, кому за 40

Цей продукт вбиває метаболізм практично повністю і провокує онкологічні захворювання

15 липня 2023, 17:05 comments3408
Поділіться публікацією:

Один із найшкідливіших для здоров’я: лікарі наполягають відмовитися від популярного продукту всім, кому за 40

Дієтологи рекомендують відмовитися від бекону (фото з відкритих джерел)

Те, що йде на "ура" і не шкодить у 20 років, у більш зрілому віці може відправити організм у нокаут. Одним із надзвичайно небезпечних продуктів для здоров’я дієтологиня із США Ліза Річардс вважає бекон.

Справа в тому, каже дієтологиня, що після 40 років в організмі відбуваються вікові зміни, у тому числі й гормональні, помітно уповільнюються метаболічні процеси. І поліненасичені жири, яких у беконі близько 10%, вже не засвоюються повністю. Тож з кожним шматочком людина отримую неймовірну кількість калорій (в 100 г продукту – 500 кілокалорій), які відкладаються на талії і згодом призводять до збільшення ваги, а в гіршому випадку – до ожиріння. Це провокує серцево-судинні захворювання, збільшує ризик захворювання на дібет і ще більше ускладнює метаболізм. А холестеринові бляшки, які можуть утворюватися, в майбутньому можуть спровокувати розвиток атеросклерозу.

 Не тільки Ліза Річардс стурбована небезпекою, яку несе вживання бекону. Її колеги з Великобританії рекомендують вживати цей смачний продукт без фанатизму всім – незалежно від віку.

 По-перше, до складу бекону входить неймовірна кількість консервантів – саме тому він дуже довго не псується (не змінює ні своїх смакових якостей, ні зовнішнього вигляду). Всі вони не приносять користі здоровю.   

По-друге, найчастіше бекон вживають смаженим. Під час термічної обробки виділяються канцерогени, які засмічують організм і можуть спровокувати проблеми шлунково-кишкового тракту і онкологічні захворювання. Зокрема – рак прямої кишки. Вчені вважають, що цього захворювання можна було б уникнути, якби люди ще в дитячому віці знизили споживання бекону до 70 грамів на тиждень – саме таку кількість продукту британське Агентство стандартів харчування вважає максимально допустимою без шкоди для здоров’я.

По-третє, у беконі великий вміст солі і натрію. Якщо цей продукт вводити в раціон часто, може порушитися водно-соляний баланс. І набряки, які зявляться в результаті, це не найстрашніше. Затримка води в організмі небезпечна для людей із серцево-судинними захворюваннями: може спровокувати підвищення артеріального тиску, інсульт чи серцеву недостатність.

Раніше "Коментарі" писали, що потрібно зїсти, щоб не облисіти

А також – яка ягодапокращує розумові здібності


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини