Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Обережно: які напої роблять зуби жовтими
commentss НОВИНИ Всі новини

Обережно: які напої роблять зуби жовтими

Стоматолог Анека Хайра розповіла, що після вживання яких напоїв зуби можуть придбати жовтий відтінок.

16 листопада 2021, 18:55
Поділіться публікацією:

Щоб зуби залишалися міцними та здоровими, за ними потрібно регулярно та ретельно доглядати. Стоматолог Анека Хайра підказала, якими напоями не варто зловживати, якщо хочете уберегти зубну емаль від жовтизни.

Обережно: які напої роблять зуби жовтими

Які напої роблять зуби жовтими (фото з відкритих джерел)

Алкоголь

Регулярне вживання алкогольних напоїв серйозно шкодить як внутрішнім органам, а й загальному стану здоров'я, зокрема ротовій порожнині. І не має значення, чи п'єте ви пофарбований напій чи ні, все одно ваші зуби і ясна постраждають і на емалі може з'явитися жовтий відтінок.

Напої темного кольору

Стоматолог зазначила, що всі напої темного кольору забарвлюють зуби та надають їм тьмяності, до цього списку входить червоне вино, сангрія, чай, кава тощо.

Газовані напої

У солодких газованих напоях міститься велика кількість цукру та інших речовин, які серйозно шкодять зубам. Вони не тільки змінюють їхній колір, але й можуть вимити з них кальцій. Експерт зазначила, що також варто обмежити вживання "магазинних" соків та смузі, тому що вони знижують pH у ротовій порожнині, викликаючи процес руйнування зубів.

Нагадаємо, кожна людина твердо знає, скільки разів на день потрібно чистити зуби – двічі: увечері та вранці. Але про існування винятків із цього правила та правильну техніку проведення гігієнічної процедури знають далеко не всі. Багато стоматологів вважають, що чистити зуби слід не менше двох хвилин. Є думка, що потрібно присвятити чищенню зубів три хвилини по півтори хвилини на верхні та нижні зуби. Але більшість людей не робить цього.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що опубліковано список продуктів, якими можна замінити зубну пасту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини