Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Обережно, пестициди: які продукти «найбрудніші»
commentss НОВИНИ Всі новини

Обережно, пестициди: які продукти «найбрудніші»

Фахівці розповіли, в яких продуктах міститься найбільша кількість пестицидів, які можуть нашкодити здоров'ю.

30 серпня 2021, 00:45
Поділіться публікацією:

Для захисту продуктів від псування і шкідників у всьому світі виробники на своїх плантаціях і садах використовують понад 1000 найменувань пестицидів. При попаданні в організм ці речовини можуть нашкодити здоров'ю. У яких продуктах їх найбільше?

Обережно, пестициди: які продукти «найбрудніші»

У яких продуктах найбільше пестицидів / Фото: crushpixel

Експерти з'ясували, що "найбруднішою" є полуниця (понад 20 різних хімікатів), а також шпинат, капуста, нектарин, яблука, виноград, вишня, персики, груші, болгарський перець, селера. Це не означає, що ці продукти не можна вживати, адже вони містять велику кількість вітамінів і корисних речовин. Просто експерти радять купувати їх у перевірених фермерів або в магазинах органічної продукції.

Відзначимо, що пестицидами називають хімічні речовини, які використовуються в рослинництво для боротьби зі шкідниками. Потрапляючи в організм у великих дозах вони здатні викликати важке отруєння, а в малих дозах — зниження імунітету, порушення обміну речовин, збій в роботі нервової системи й т. д.

Пестициди підрозділяються на багато груп, зокрема: за хімічним складом, за цільовим призначенням, а також за способом проникнення, а також за характером і механізму впливу на організми.

Нагадаємо, експерти назвали прості способи, які дозволяють в домашніх умовах очистити продукти, забруднені пестицидами.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у вересні 2019 року п'ять французьких міст: Париж, Лілль, Нант, Гренобль і Клермон-Ферран оголосили про заборону використання пестицидів у своїх межах. Таке рішення торкнулося перш за все підприємств і об'єднань власників житла, які стежать за зеленими насадженнями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини