Головна Новини Здоров'я наше тіло П'ять способів, які захистять вас від пестицидів
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять способів, які захистять вас від пестицидів

Експерти назвали кілька способів, які допоможуть захистити організм від пестицидів

20 квітня 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

Пестициди — токсичні речовини, які використовують для захисту врожаю від шкідників, бур'янів, грибків і гризунів. І вони добре справляються зі своїм завданням. Але на більшості фруктів і овочів залишаються ці хімічні речовини й при вживанні вони потрапляють в організм, завдаючи йому серйозної шкоди.

П'ять способів, які захистять вас від пестицидів

Як захистити себе від пестицидів / Фото: pixabay.com

Фахівці відзначають, що тривале споживання продуктів, забруднених пестицидами, може викликати отруєння, проблеми з серцево-судинною системою, травленням, роботою головного мозку, підшлункової та інших органів. Тому варто знати, як позбавити овочі та фрукти від цих хімічних речовин

Ретельно промивайте продукти під проточною водою

Пестициди в основному залишаються на листках і стеблах рослин. Щоб очистити продукти від токсинів, перед вживанням їх потрібно промити під теплою проточною водою. Робіть це ретельно, тому що пестициди погано розчиняються у воді.

Насухо протирайте

Після миття овочів і фруктів насухо протріть їх поверхні. Це допоможе видалити залишки шкідливих речовин. Найкраще використовуйте паперовий рушник, щоб виключити перенесення пестицидів на інший продукт.

Очищайте зовнішній шар

Для зниження ймовірності потрапляння в організм пестицидів перед вживанням в їжу фруктів або овочів очистьте їх від верхнього шару, шкірки. Даною процедурою обов'язково повинні бути піддані картопля, буряк, морква та інші коренеплоди.

Піддавайте термічній обробці

Позбутися від шкідливих хімічних речовин на продуктах допоможе термічна обробка. Але варто розуміти, що разом з пестицидами ви можете "вбити" і корисні компоненти в фруктах або овочах. Потрібно намагатися зберегти вітаміни, тому при можливості готуйте овочі та фрукти на пару або на грилі.

Використовуйте домашні засоби для очищення

Є спеціальні засоби для очищення фруктів і овочів. Але експерти не радять їх використовувати, оскільки в їх складі також є шкідливі компоненти. Краще зробити домашній аерозоль. Наприклад, додайте у воду ложку столового оцту і в цьому розчині замочіть фрукти на 1-2 хвилини. Після цього, промийте їх під водою і висушіть рушником.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що п'ять великих міст Франції заборонили використання пестицидів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини