Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Небезпечно для шлунка: 5 продуктів, які не можна їсти натщесерце
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечно для шлунка: 5 продуктів, які не можна їсти натщесерце

Дієтолог Олена Златинська та гастроентеролог Наталія Ільїна розповіли, які продукти не варто вживати на голодний шлунок

31 січня 2022, 09:30 comments3297
Поділіться публікацією:

Більшість продуктів, які ми найчастіше вживаємо на сніданок, насправді можуть бути дуже шкідливими для шлунка. І щоб уникнути проблем із травленням, необхідно мінімізувати їх зранку в раціоні.

Небезпечно для шлунка: 5 продуктів, які не можна їсти натщесерце

5 продуктів, які не можна їсти натщесерце (фото з відкритих джерел)

Дієтолог Олена Златинська та гастроентеролог Наталія Ільїна зазначили, що ці продукти при регулярному вживанні можуть зашкодити здоров'ю:

Білий хліб та тости

Ці продукти належать до швидких вуглеводів, тому здатні швидко підвищити цукор у крові, а потім різко його знизити. Такі стрибки дають відчуття втоми та швидко позбавляють людину енергії у першій половині дня.

Яєчня з ковбасою чи беконом

Експерти кажуть, що такий варіант сніданку дуже калорійний. Плюс до всього, смажені яйця та бекон містять насичені жири, які пригнічують роботу травної системи, тому здатні викликати гастрит та інші захворювання шлунково-кишкового тракту. Щоденне вживання обробленого м'яса, як кажуть вчені, може спровокувати онкологію.

Мюслі та гранолу

На голодний шлунок також не рекомендується вживати мюслі та гранолу, тому що в її складі багато цукру, оброблених шматочків фруктів та ягід, які належать до швидких вуглеводів, а отже, не сприятимуть бадьорості.

Каші швидкого приготування

Багато людей не мають великої кількості часу, тому снідають швидко, наприклад, за допомогою "магазинних" каш. Але в їхньому складі також багато цукру та штучних добавок, які серйозно шкодять організму. Крім цього, у швидких кашах практично повністю відсутня клітковина.

Соки

У складі пакетованих соків також багато інгредієнтів, які додаються виробниками, які можуть зашкодити організму. Щоденне вживання таких напоїв може порушити обмін речовин та призвести до ожиріння. Корисна порада від дієтолога: якщо ви любите соки, то постарайтеся в них додавати воду: 50% склянки – вода, 50% – сік.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як снідати, щоб знизити рівень холестерину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини