Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Не тільки молоко: продукти, які зміцнюють кістки
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки молоко: продукти, які зміцнюють кістки

Експерти назвали продукти, якими необхідно збагатити раціон, тому що вони зміцнюють кістки

29 квітня 2021, 18:10
Поділіться публікацією:

Щоб кістки і зуби були міцними, необхідно, щоб у раціоні було досить кальцію. Виявилося, що отримати його можна не лише з молочних продуктів. Експерти розповіли, чим необхідно збагатити свій раціон.

Не тільки молоко: продукти, які зміцнюють кістки

Які продукти допомагають зміцнити кістки (фото з відкритих джерел)

Абрикоси, курага

Якщо хочете зміцнити кісткову систему, тоді потрібно їсти абрикоси або курагу — в них багато вітамінів (А, В, С, К), а також цінних макроелементів. Ці смачні фрукти виводять з організму солі, які затримують воду і можуть призвести до проблем зі здоров'ям.

Кокос

Експерти кажуть, що вживання м'якоті кокоса може захистити від остеопорозу (захворювання, пов'язане з втратою кальцію у кістках, — прим. авт.). Кокосова вода містить багато кальцію, який необхідний для зміцнення кісток і зубів. Але не варто забувати, що кокос може викликати й алергічну реакцію, тому контролюйте дозування.

Гарбузове насіння

Відновити щільність кісток можна за допомогою гарбузового насіння, у складі яких багато цинку і сила-силенна інших необхідних організму елементів. Вживати їх краще в сирому вигляді.

Печінка

Йдеться про яловичу, курячу печінку і навіть печінку тріски. Усі ці продукти сприятливо діють на кісткову систему, підтримують здоров'я зубів, волосся і шкіри. Тому періодично включайте їх у свій раціон.

Кунжут

Дієтологи стверджують, що насіння кунжуту лідирує за вмістом кальцію, а ще в його складі багато заліза, цинку, клітковини й інших макроелементів. З кунжуту добре засвоюється кальцій, тому додавайте цей продукт у повсякденні страви.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що мільйони людей у світі страждають остеопорозом — захворюванням, пов'язаним із втратою кальцію у кістках. Цю хворобу не випадково називають невидимою, адже багато років вона розвивається приховано.

Експерти розповіли, який овоч потрібно вживати для профілактики виникнення недуги, щоб зміцнити кісткову систему.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини