Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Не слухайте: поради для схуднення, які не працюють
commentss НОВИНИ Всі новини

Не слухайте: поради для схуднення, які не працюють

Експерти перерахували поради, до яких не варто прислуговуватися, тому що вони не допоможуть схуднути

5 січня 2022, 17:50
Поділіться публікацією:

Після новорічних свят багатьом хочеться сісти на дієту та підкоригувати фігуру, але є поради для схуднення, які не тільки не працюють, а й можуть нашкодити здоров'ю. Що робити не варто?

Не слухайте: поради для схуднення, які не працюють

Поради щодо схуднення, які не працюють (фото з відкритих джерел)

Дітокс-дієти

Дієтологи кажуть, що подібні дієти та "програми з очищення" допоможуть скинути пару кілограм, але вага швидко повернеться. Річ у тому, що в детокс-дієтах обмежена кількість білка та клітковини, а ще в соках і смузі, які є основою такого харчування, міститься багато цукру.

Відмова від вуглеводів

З вуглеводів наш організм отримує енергію, а якщо їх обмежити в раціоні, тоді організму потрібно буде десь брати заряд і він почне змушувати нас вживати жирну та калорійну їжу. Відмова від вуглеводів призведе до набору ваги, а чи не навпаки.

Відмова від жирних продуктів

Не варто з метою схуднення також обмежувати себе у продуктах з високим вмістом жирів, тому що ненасичені жирні кислоти сприятливо впливають на серцево-судинну систему, знижуючи "шкідливий" холестерин. А ще здорові жири поповнюють запас енергії та допомагають швидше позбавлятися зайвої ваги.

Швидкі дієти

Так, ви втратите кілька кілограмів за короткий термін – але це буде не жир, а м'язова тканина, яку ми й так втрачаємо катастрофічно швидко. Крім того, після кожної такої дієти підвищується ризик ефекту "йо-йо", який мало того, що гарантує повернення всіх набраних кілограмів, так ще й збільшує ризик діабету та хвороб серця.

Голодування

Найголовніше правило: якого раціону ви не дотримувалися б і на якій дієті не сиділи, ви не повинні голодувати. Рано чи пізно обов'язково відбудеться зрив, тільки разом із новими кілограмами ви придбаєте ще й розлад харчової поведінки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як насправді схуднути за допомогою ходьби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини