Головна Новини Здоров'я наше тіло Міф про 10 тисяч кроків і як насправді схуднути за допомогою ходьби
commentss НОВИНИ Всі новини

Міф про 10 тисяч кроків і як насправді схуднути за допомогою ходьби

Порада робити 10 тисяч кроків на день – це маркетинговий слоган, а не наука

4 січня 2022, 17:35
Поділіться публікацією:

Ідея робити 10 тисяч кроків на день – трохи менш як 5 миль для людини із середньою довжиною кроку 2,2-2,5 фути – стала популярною фітнес-метою у всьому світі. Про це повідомляє Insider.

Міф про 10 тисяч кроків і як насправді схуднути за допомогою ходьби

Фітнес-браслет - Insider

Томас Хірай, доктор медичних наук, медичний директор центру баріатричного та метаболічного здоров'я в лікарні О'Коннора в Сан-Хосе, Каліфорнія, розповідає Insider, що ідея ходити по 10 тисяч кроків на день виникла у 1965 році, коли японська компанія розробила крокомір під назвою "Manpo-kei", що означає "метр 10 тисяч кроків".

"Мета у 10 тисяч кроків була встановлена, оскільки вона була привабливою, легко запам'ятовується і вище за середній щоденний крок для більшості людей. Це було складно, але доступно для багатьох людей", — говорить Хірай.

Скільки калорій спалює 10 тисяч кроків?

Більшість людей спалюють 30-40 калорій на 1000 кроків, тобто вони спалюють від 300 до 400 калорій, пройшовши 10 тисяч кроків, каже Хірай. Однак це лише приблизна оцінка. Кожен ваш крок спалює калорії, але кількість залежить від особистих особливостей.

"Швидкість спалювання калорій може бути досить різною. Ваша вага, довжина кроку та рівень фізичної підготовки вплинуть на ваше спалювання калорій, а також ваш темп, у якому ви ходите", — каже Хірай.

Щоб отримати більш точну оцінку спалювання калорій, Хірай рекомендує використовувати вимірювання, яке називається метаболічним еквівалентом або MET.

Швидка ходьба зі швидкістю не більше 3 миль на годину становить близько 3,5 MET, тоді як ходьба вгору становить близько 6 MET, сказав Хірай.

Щоб розрахувати свою вагу у кілограмах, розділіть вагу у фунтах на 2,2. Таким чином людина, яка важить 150 фунтів (68 кілограмів) і ходить по плоскій поверхні зі швидкістю 3 милі на годину, використовуючи близько 3,5 METs, спалюватиме приблизно 4 калорії за хвилину. При швидкості 3 милі на годину потрібно приблизно 100 хвилин пройти близько 10 тисяч кроків (приблизно 5 миль), тому людина спалює близько 400 калорій.

Багато людей сьогодні використовують програми або розумний годинник для обчислення своїх кроків і спалювання калорій, але Хірай каже, що добре перевірити ці цифри за допомогою рівняння вище, щоб отримати більш точну картину.

Хоча 10 тисяч кроків щодня є гарною метою, Хірай каже, що ключ до підтримки здорового способу життя полягає у тому, щоб постійно рухатися.

Чи може щоденна ходьба по 10 тисяч кроків допомогти вам досягти бажаної ваги?

Щоб схуднути, потрібно спалювати більше калорій, ніж вживати з їжею. Більшість людей потребує дефіциту калорій близько 500 ккал на день, щоб скинути 1 фунт на тиждень. Люди, які бажають схуднути або зберегти вагу, повинні займатися спортом не менше 150-200 хвилин на тиждень, а ходьба 10 тисяч кроків на день може допомогти досягти цих цілей.

Проте ви з більшою ймовірністю схуднете, якщо зосередитеся на здоровому харчуванні, каже Хірай.

"Втрата ваги завдяки фізичним вправам стає набагато ефективнішою у поєднанні зі стратегією дієти під наглядом", — говорить лікар.

Чи безпечно ходити по 10 тисяч кроків?

Ходьба вважається одним із найпростіших та найбезпечніших способів занять спортом. Однак, якщо ви зараз не займаєтеся спортом, 10 тисяч кроків на день можуть призвести до травм, каже Хірай.

"Корисно збільшити кількість кроків на день і залишатися максимально активними, але не менш важливо запобігти травмам, коли людина починає свій шлях до схуднення", — говорить Хірай.

Дослідження показують, що збільшення кількості кроків на день може знизити смертність. Проте достатньо 7500 кроків на день для цього, і ви не отримаєте додаткової вигоди, якщо ходитимете по 10 тисяч кроків, виявили дослідники.

Порада робити 10 тисяч кроків на день – це рекламний слоган, а чи не наука. Загалом ведення активного здорового способу життя – найкращий спосіб втратити вагу та тримати тіло у тонусі.

Раніше "Коментарі" опублікували ТОП-10 відомих спортсменів, яких уже не побачимо у 2022 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини