Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Лосось часто називають найкориснішою рибою за вмістом омега-3 жирних кислот. Однак все частіше дієтологи піддають сумніву користь цієї популярної риби через промислове вирощування. Ціниться саме дикий лосось.
Лосось. Фото з відкритих джерел
Однак замінити цю рибу в раціоні можна, навіть отримавши більше користі та зменшивши витрати. Дієтологи, як пише видання Оnet, радять замість лосося обирати скумбрію. За словами дієтолога Бартоша Кульчинського, скумбрія перевершує лосось за харчовою цінністю. Найкращий вибір — атлантична скумбрія. Експерт запевняє, що ця риба містить до 40% більше омега-3 жирних кислот, ніж лосось.
При цьому, не тільки скумбрія корисніша, ніж лосось. За даними видання Мarca, дуже схожі характеристики з лососем мають анчоуси та сардини. Зазначається, що ця риба також містить більше Омега-3, ніж лосось. Експерти пояснюють, що сардини та анчоуси — прибережна риба. Її ціна нижча завдяки походженню та способу вилову.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав про найнебезпечнішу для вживання рибу. Зазначимо, що деякі види риб можуть бути небезпечними для організму через високий вміст токсичних речовин, таких як ртуть. Особливо це стосується великих хижих риб, які накопичують ртуть у своїх тканинах.
Новини