Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Експерти назвали продукти, які більш корисні для організму в обробленому вигляді, ніж у свіжому, тому що зберігають свої вітаміни та цінні властивості. Що це за продукти?
ФотоKarpenkovDenis / iStock / Getty Images Plus / Getty Images
Зелений горошок
Найкраще купувати горошок в замороженому вигляді, тому що він зберігає свої вітаміни та корисні речовини. Свіжий продукт з'являється на прилавках тільки в сезон, а від консервованого краще відмовитися, тому що в нього додають цукор, сіль і інші добавки.
Шпинат
Ще один продукт, який експерти рекомендують купувати в замороженому вигляді, тому що так він корисніший. А ось свіжа зелень, яка полежить в холодильнику 1-2 дні швидко втрачає зовнішній вигляд і свої вітаміни.
Лосось
У консервованому вигляді лосось цілком доступний для покупки, в порівнянні зі свіжим, так і вітаміну D в ньому набагато більше. Річ у тому, що при термообробці кісточки риби стають м'якими, тому їх можна вживати, а саме в них і зосереджена основна частина цього вітаміну.
Помідори
Експерти кажуть, що найбільш корисні консервовані томати, а не свіжі. Попри те, що в процесі консервації овочі втрачають частку вітаміну С, зате кількість лікопіну — потужного антиоксиданту, зростає майже в три рази.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, від яких продуктів слід відмовитися при головному болю.
Новини