Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо продукт, який відновлює роботу кишківника
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо продукт, який відновлює роботу кишківника

Американські лікарі-дієтологи назвали продукт, який допоможе нормалізувати роботу кишківника

7 грудня 2021, 18:20
Поділіться публікацією:

Кишківник – це не тільки орган травлення, а й частина імунної системи, тому потрібно дбайливо до нього ставитися, а у разі "збою" одразу вживати заходів. Американські фахівці назвали продукт, який допоможе ефективно відновити його роботу.

Названо продукт, який відновлює роботу кишківника

Гранат (фото з відкритих джерел)

При проблемах із кишківником, експерти радять збагатити раціон гранатом, який містить вітаміни С, В, Р, а також йод, залізо, магній, калій, фосфор та інші речовини, необхідні для підтримки всього організму, зокрема шлунково-кишкового тракту.

Лікарі кажуть, що у складі граната є клітковина, яка покращує травлення, запобігаючи запорам та іншим порушенням. При цьому отримати цей компонент можна тільки з зерен, а не з соку.

Також цей продукт багатий на антоціани – потужні антиоксиданти, які знижують у крові рівень "шкідливого" холестерину та запобігають розвитку небезпечних захворювань, нейтралізуючи дію вільних радикалів в організмі.

Нагадаємо, що дієтолог та автор книги "Спортивне харчування" Емі Гудсон зазначила, що найкращим продуктом для кишківника є вівсянка. У її складі є багато клітковини, яка діє як пробіотик, допомагаючи підтримувати нормальну мікрофлору органу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що нове дослідження, опубліковане в журналі Nature, показало, що біологічний годинник людини впливає на групу імунних клітин, які дають заряд для роботи всього кишківника.

Читайте також, що постійні проблеми з кишківником можуть призвести до артриту, гормонального дисбалансу, збільшення ваги, хронічної втоми й навіть розвитку онкології. Тому дуже важливо займатися оздоровленням цього органу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини