Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо "приховані" причини ожиріння, про які мало хто знає
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо "приховані" причини ожиріння, про які мало хто знає

Експерти розповіли, що проблеми із зайвою вагою можуть викликати не лише харчові звички: ТОП-5 прихованих причин захворювання

26 січня 2022, 16:35
Поділіться публікацією:

З проблемою ожиріння, на жаль, стикається багато людей. І не завжди причиною такого стану є неправильне харчування та малоактивний спосіб життя. Експерти назвали "приховані" причини захворювання.

Названо "приховані" причини ожиріння, про які мало хто знає

Чому виникає ожиріння (фото з відкритих джерел)

Гормони щитоподібної залози

Щитоподібна залоза — маленький, але дуже важливий орган, який відповідає за вироблення гормонів: трийодтироніну, тироксину та кальцитоніну. Якщо її робота порушується, то може виникнути проблема з вагою, оскільки тканини починають накопичувати зайву рідину та кілограми додаються.

Інсулін

Завдання цього гормону полягає у тому, щоб наповнити організм енергією. Але якщо ви постійно переїдаєте прості вуглеводи та провокуєте стрибки інсуліну, система ламається. Річ у тому, що коли рівень інсуліну у крові високий, розщеплення жиру заблоковане, тому схуднути неможливо.

Кортізол

Гормон стресу провадиться, щоб позбавити нас від небезпеки. Зазвичай він виробляється у відповідь стрес і мобілізує ресурси організму. Організм людини, яка постійно перебуває у стресі, важко втрачає вагу, тому що накопичує жир, щоб вижити у важких умовах.

Лептин

Функція лептину полягає у тому, щоб вчасно надсилати у мозок сигнал про насичення. Однак час шляху сигналу від шлунка до мозку займає близько 10-15 хвилин. За цей час ми встигаємо переїсти. Особливо якщо у меню багато жирної їжі чи простих вуглеводів.

Грелін

Гормон голоду необхідний, щоб вижити. Він виробляється у стінках шлунка та надходить у мозок при стресі, голодуванні, недосипанні або тривалій перерві у прийманні їжі. Саме грелін підбиває нас вночі встати та вирушити до холодильника. Їжте потроху та часто, щоб організм не відчував голоду, але й не перенасичувався.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як скинути зайву вагу навіть без відвідування спортзалу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини