Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо найкорисніше для здоров'я м'ясо
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найкорисніше для здоров'я м'ясо

Багато хто сперечається, яке м'ясо корисніше - яловичина чи курка

7 березня 2025, 08:45
Поділіться публікацією:

Коли йдеться про вибір між яловичиною та куркою, багато людей замислюються, яке м'ясо корисніше для здоров'я. Обидва продукти мають свої переваги, важливо знати, чим вони відрізняються і який впливають на організм. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє сайт Health.

Названо найкорисніше для здоров'я м'ясо

М'ясо. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що вибір між куркою чи яловичиною зрештою залежить від ваших цілей щодо здоров'я. Обидва варіанти є відмінними джерелами білка, які пропонують різні поживні речовини підтримки загального здоров'я.

Червоне м'ясо, наприклад, яловичина, зазвичай містить більше насичених жирів, що може підвищити рівень холестерину та ризик серцевих захворювань. Нежирні джерела білка можуть допомогти зменшити споживання насичених жирів.

Вибирайте курку без шкіри або нежирну яловичину – корейка, вирізка. Крім білка, залізо є ще однією важливою поживною речовиною, яка міститься в їжі тваринного походження. Воно допомагає утворювати гемоглобін, білок в еритроцитах, який переносить кисень по всьому тілу. Залізо також підтримує зростання, роботу мозку та вироблення гормонів.

Існує два типи заліза: гемове (з тваринної їжі) та негемове (з рослин та збагачених продуктів). Організм легше засвоює гемове залізо.

Як яловичина, так і курка містять важливі мінерали та вітаміни групи B, які допомагають організму перетворювати їжу на енергію та підтримують утворення еритроцитів.

Обидва містять високий вміст селену, при цьому яловичина забезпечує 60% добової норми, а курка – 50%. Селен допомагає виробляти антиоксидантні ферменти, які захищають клітини від ушкодження.

Яловичина містить більше заліза (18% добової норми) та цинку (41%), ніж курка. Цинк підтримує імунну функцію, допомагає організму виробляти ДНК та білки.

Яловичина також містить більше рибофлавіну (19%) та вітамін B6 (16%), ніж курка. Рибофлавін необхідний для зростання, розвитку та функціонування клітин, тоді як вітамін B6 відіграє роль у більш ніж 100 ферментних реакціях, пов'язаних із метаболізмом. Він також підтримує розвиток мозку дитини під час вагітності та допомагає регулювати імунну функцію.

Яловичина містить приблизно на 5 г більше білка, ніж курка. Це може бути вирішальним фактором, якщо ви зосереджуєтесь на більшому споживанні білка. Він також є важливим для підтримки м'язів, особливо для активних людей, і може сприяти насиченню після їжі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — відмовтеся від цих ароматизаторів, вони забруднюють повітря у приміщенні більше, ніж свічки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини