Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо ласощі, які замінюють ранкову чашку кави
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо ласощі, які замінюють ранкову чашку кави

Ці ласощі знижують рівень «поганого» холестерину

30 липня 2020, 09:20
Поділіться публікацією:

Кавові зерна в шоколаді бадьорять, але не викликають перенапруження мозку і менше шкодять серцю, ніж чашка кави вранці. Про це в інтерв'ю радіо Sputnik розповіла нейропсихолог Ірина Хвінгія.

Названо ласощі, які замінюють ранкову чашку кави

CC0 / Engin_Akyurt / Coffee

Фахівець зазначила, що кава внаслідок кофеїну дає активність центральній нервовій системі, але надмірне споживання дає зворотну реакцію. Від цього й увага порушується, і підвищується дратівливість. Від перенапруги мозок починає працювати зі збоєм, а шоколад не дає цьому перенапруженню статися через вітаміни групи B. Він надає заспокійливу дію і створює баланс.

Шоколад також допомагає нейтралізувати негативний вплив кави на серцево-судинну систему і знижує рівень "поганого" холестерину. Активувати нервову систему і не нашкодити організму здатні близько п'яти зерен. При цьому кава, чай і подібні ласощі дають лише тимчасовий ефект, але не замінюють повноцінний відпочинок.

Разом з тим нейропсихолог Хвінгія рекомендує спати 7-8 годин на добу. В іншому випадку людина відчує себе виснаженою навіть без фізичного навантаження через хронічну втому.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, чому влітку треба пити менше кави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини