Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Назван продукт, який може стати причиною деменції
commentss НОВИНИ Всі новини

Назван продукт, який може стати причиною деменції

Вчені з Університету Лідса під час експерименту заявили, що оброблене м'ясо може вплинути на розвиток деменції

28 квітня 2021, 18:40
Поділіться публікацією:

Деменція є актуальною медико-соціальною проблемою, яка, на жаль, прогресивно зростає в усьому світі. Харчування — важливий фактор, який впливає на розвиток захворювання. Вчені з Університету Лідса (Велика Британія) зазначили, який продукт може стати причиною його появи.

Назван продукт, який може стати причиною деменції

Деменція (фото з відкритих джерел)

Під час експерименту, в якому взяли участь близько 500 тисяч осіб, експерти з'ясували, що часте вживання обробленого м'яса погано позначається на роботі організму, зокрема, на когнітивних функціях. Виявилося, що щоденне включення в раціон 25 г обробленого м'яса, наприклад, порції бекону, збільшує ризик порушення когнітивних і психічних захворювань на 44%.

При цьому необроблене червоне м'ясо (свинина, яловичина або телятина) здатне захищати організм від подібних станів. Так, люди, які споживали близько 50 г такого м'яса за день, мали потенційні ризики розвитку хвороби на 19% нижче.

"Усе, що ми можемо зробити для вивчення потенційних факторів ризику деменції, може допомогти нам знизити рівень цього виснажливого стану. Цей тест — перший крок до розуміння того, чи може те, що ми їмо, вплинути на цей ризик", — розповів керівник дослідження професор Джанет Кейд.

Нагадаємо, вчені, з огляду на результати дослідження, заявили, що необхідно частіше вживати цитрусові, зокрема, апельсиновий сік, тому що вони допомагають у боротьбі з деменцією — захворюванням нервової системи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що причини деменції можуть по-різному пошкодити мозок. Чи можливо, що ці відмінності можуть виявитися у тому, як люди ходять? Нове дослідження, в якому порівнювали схеми ходьби у людей із двома типами деменції, відповіло на це питання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василий

28 квітня 2021, 18:12

НАДУМАННАЯ ДУРЬ ЧИСТОЙ ВОДЫ. Это всё словоблудие от жыдовских фарисеев.Истина всего у них(ЖИДОВ) за семью замками.Вспомним Адольфа Гитлера и почему он уничтожал жыдов а не евреев.Подымите ЕГО и ОН Вам откроет ИСТИНУ.


Новини