Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо найкращий продукт для профілактики тромбозу
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найкращий продукт для профілактики тромбозу

Експерти розповіли, який продукт необхідно включити у свій раціон, тому що він є профілактикою тромбозу

5 серпня 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

Якщо хочете поліпшити роботу серцево-судинної системи й запобігти розвитку тромбозу, тоді збагатіть свій раціон риб'ячим жиром. Цей продукт допомагає розріджувати кров і знижує рівень "шкідливого" холестерину.

Названо найкращий продукт для профілактики тромбозу

Як запобігти тромбозу (фото з відкритих джерел)

Підтримати здоров'я серцево-судинної системи можна за допомогою правильного раціону. Додайте у своє меню продукти, багаті омега-3 ненасиченими жирними кислотами. Їх багато у риб'ячому жирі, а також в морській рибі (скумбрії, сардини, тунці) і морепродуктах. Ці речовини допомагають знизити рівень "шкідливого" холестерину в крові, через який у судинах можуть утворюватися згустки й бляшки, що збільшують ризик закупорки судин.

Ненасичені омега-3 кислоти також розріджують крові, знижують її в'язкість і небажане злипання тромбоцитів. А ще вони зміцнюють стінки судин, роблячи їх більш еластичними.

Дослідники встановили, що в раціоні дорослої людини кількість омега-3 жирів становить лише 50-70% від життєво необхідної норми. Тому особливу увагу слід приділяти формуванню свого харчового раціону.

Нагадаємо, що для поліпшення роботи серцево-судинної системи, експерти радять приймати корінь кульбаби, який широко використовується в китайській медицині. Що ж у ньому особливого?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що зберігати здоров'я серця вкрай важливо, тому що серце — головний орган, функціонування якого залежить від правильного харчування і фізичної підготовки. Консультант по кардіо-торакальній хірургії в лікарні Фортіс Маніш Хіндуджа розповів, які нескладні щоденні дії допоможуть подбати про найголовніший орган у нашому тілі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини