Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названі шкідливі для здоров'я каші
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі шкідливі для здоров'я каші

Від деяких каш на сніданок краще відмовитися

13 січня 2021, 10:04
Поділіться публікацією:

Каша є для багатьох невіддільною частиною сніданку, через те, що цей продукт здатний насичувати організм енергією і корисними елементами. Однак, як і будь-яка інша їжа, деякі каші можуть бути зовсім не корисними для людини.

Названі шкідливі для здоров'я каші

Список каш, які шкідливі для здоров'я - фото: з відкритих джерел

Після величезної кількості проведених досліджень медики можуть з упевненістю назвати ті види каш, які чинять негативний вплив на здоров'я.

Вівсяна каша

Дієтологи вважають цю кашу некорисної, оскільки в ній міститься дуже багато калорій, але водночас мало білка. Якщо ж вживати її на сніданок, то наситити організм до обіду ця каша просто не здатна. Крім того, в цьому продукті була виявлена фітинова кислота, яка буквально вимиває з кісток кальцій.

Рисова каша

Йдеться про шліфований рис. Медики встановили, що при шліфуванні з рису виводяться всі корисні речовини, зникають вітаміни, а замість цього залишається крохмаль. Однак для любителів рису вихід все ж є. Лікарі рекомендують вживати бурий рис, оскільки він збагачений багатьма вітамінами.

Манна каша

У дитинстві більшості дітей неодноразово говорили, що манна каша дуже корисна для здоров'я, і тому вона обов'язково повинна бути в раціоні. Однак насправді це не так. Медики відзначають, що ця каша не несе ніякої користі. Крім того, в ній міститься крохмаль і небезпечний для дітей глютен. Саме глютен заважає засвоєнню заліза і вітаміну D у дітей.


Лікарі радять вживати такі каші, як гречана, ячна, горохова, пшеничне. Ці крупи збагатять організм корисними речовинами.


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що було названо найгостріший соус у світі, що викликає параліч, а також про те, кому не можна їсти гречану кашу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини