Рубрики
МЕНЮ
Любовь Блажко
Гречану кашу прийнято вважати незамінним продуктом в раціоні, адже в ній містяться складні вуглеводи, а також вона здатна втамувати голод на тривалий період часу. Однак експерти радять не зловживати цим продуктом, оскільки це може стати причиною проблем зі здоров'ям. Про це пише today.ua.
Кому не можна їсти гречану кашу. Фото: mastergym
Головне — пам'ятати про помірність. Особливо це стосується жінок у віці за 40-50 років.
У гречаній каші є велика кількість незамінних для організму амінокислот. Складні вуглеводи забезпечують тривале відчуття ситості, а також позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту.
Крім цього, в гречці містяться флавоноїди, кверцетин і рутин, які сприяють зміцненню стінок судин, а також є відмінною профілактикою проти хвороб серцево-судинної системи. Також вживання гречки підвищує рівень гемоглобіну в крові і знижує кров'яний тиск.
Але незважаючи на всі перераховані вище плюси цього універсального продукту, занадто часто їсти його все ж не рекомендується. Так як це може привести до того, що кальцій буде погано засвоюватися організмом. А ті, хто звик їсти гречку кожен день, можуть мати проблеми з зубами, волоссям, нігтями і кістками.
Особливо важливо пам'ятати про це жінкам у віці 45-50. Каша перешкоджає засвоєнню кальція, а це може в подальшому спровокувати остеопороз.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка каша ідеально підійде для сніданку. Експерти по здоровому харчуванню рекомендують додавати в свій раціон льняну кашу. Готується вона легко і просто, а головне — приносить організму неоціненну користь. Її можна вживати на сніданок, а можна використовувати в якості перекусу. У чому ж її користь?
Новини