Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названі продукти, які здатні підвищити гемоглобін
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі продукти, які здатні підвищити гемоглобін

Експерти перерахували продукти, які здатні підвищити в крові рівень гемоглобіну

14 квітня 2021, 10:25
Поділіться публікацією:

Гемоглобін — найважливіший елемент, який входить до складу крові, забезпечуючи злагоджену роботу всього організму. Його низький рівень небезпечний для здоров'я, тому експерти назвали продукти, які сприяють його підвищенню в крові. Що входить в список?

Названі продукти, які здатні підвищити гемоглобін

продукти, які здатні підвищити гемоглобін (фото з відкритих джерел)

Відомо, що гемоглобін транспортує в кожну клітину крові життєво необхідний кисень, забираючи вуглекислий газ. Таким чином він очищає організм від продуктів розпаду, а значить відповідає за життєдіяльність організму в цілому. Низький показник цього білка в крові може викликати хронічний головний біль, слабкість, стомлюваність, втрата концентрації та інші ознаки.

Підвищити рівень гемоглобіну можна за допомогою заліза, яке міститься в червоному і білому м'ясі. Навіть невеликої порції буде достатньо, щоб майже повністю закрити потребу організму в залізі. Далі в списку — морепродукти (устриці, мідії).

З рослинних продуктів найвищий вміст заліза в спіруліни та сушених грибах. Крім заліза, вони забезпечать організм різними мінералами (кальцій, магній цинк), вітамінами та антиоксидантами, які не тільки допоможуть уникнути анемії, але і позитивно вплинуть на організм — в тому числі сповільнять старіння.

Норму заліза можна також заповнити за допомогою шпинату, граната, яблук, бобових, кіноа і сиру тофу. Головне, не забувайте стежити за різноманітністю і балансом раціону — тоді ні анемія, ні будь-яка інша хвороба, пов'язана з дефіцитом поживних речовин, вам не загрожує.

Нагадаємо, що представники нетрадиційної медицини назвали п'ять незвичайних способів, за допомогою яких можна підвищити рівень гемоглобіну в крові.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти здатні знизити рівень гемоглобіну в крові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини