Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Гемоглобін — найважливіший елемент, який входить до складу крові, забезпечуючи злагоджену роботу всього організму. Його низький рівень небезпечний для здоров'я, тому експерти назвали продукти, які сприяють його підвищенню в крові. Що входить в список?
продукти, які здатні підвищити гемоглобін (фото з відкритих джерел)
Відомо, що гемоглобін транспортує в кожну клітину крові життєво необхідний кисень, забираючи вуглекислий газ. Таким чином він очищає організм від продуктів розпаду, а значить відповідає за життєдіяльність організму в цілому. Низький показник цього білка в крові може викликати хронічний головний біль, слабкість, стомлюваність, втрата концентрації та інші ознаки.
Підвищити рівень гемоглобіну можна за допомогою заліза, яке міститься в червоному і білому м'ясі. Навіть невеликої порції буде достатньо, щоб майже повністю закрити потребу організму в залізі. Далі в списку — морепродукти (устриці, мідії).
З рослинних продуктів найвищий вміст заліза в спіруліни та сушених грибах. Крім заліза, вони забезпечать організм різними мінералами (кальцій, магній цинк), вітамінами та антиоксидантами, які не тільки допоможуть уникнути анемії, але і позитивно вплинуть на організм — в тому числі сповільнять старіння.
Норму заліза можна також заповнити за допомогою шпинату, граната, яблук, бобових, кіноа і сиру тофу. Головне, не забувайте стежити за різноманітністю і балансом раціону — тоді ні анемія, ні будь-яка інша хвороба, пов'язана з дефіцитом поживних речовин, вам не загрожує.
Нагадаємо, що представники нетрадиційної медицини назвали п'ять незвичайних способів, за допомогою яких можна підвищити рівень гемоглобіну в крові.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти здатні знизити рівень гемоглобіну в крові.
Новини