Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названі продукти, які не можна їсти натще
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі продукти, які не можна їсти натще

З'їдений натще банан може негативно позначитися на серцево-судинній системі

4 січня 2022, 10:10
Поділіться публікацією:

Переважна більшість фахівців зазначають, що людина повинна обов'язково снідати, оскільки перший прийом їжі заряджає енергією на деякий час. Проте, за словами тренера Марини Боржемської, деякі продукти не потрібно вживати натще, передає OBOZREVATEL.

Названі продукти, які не можна їсти натще

Названі продукти, які не можна їсти натще - фото з відкритих джерел

Фахівець зазначає, що деякі продукти, вжиті натще, можуть спричинити проблеми зі здоров'ям та погіршити стан стравоходу та кишечника.

Так, Боржемська радить відмовитися на сніданок від цитрусових. Грейпфрути чи апельсини дратують порожній стравохід, тому такі фрукти чи склянка соку на сніданок – ідея не з найкращих. При цьому, цитрусові – гарне джерело вітаміну С, яке стане доповненням до обіду або вечері.

З'їдений натще банан може негативно позначитися на серцево-судинній системі. Через високий вміст магнію та калію фрукт збільшує навантаження на серце.

Груші, за словами Боржемської, також можуть дратувати порожній шлунок, оскільки мають грубу клітковину. Корисніше вживати плоди в їжу через дві-три години після основного прийому страв.

Вранці найкраще пити звичайну воду кімнатної температури, а не газовану чи холодну. Така вода може звузити судини шлунка та негативно вплинути на місцевий кровообіг.

Спеції та гострі страви теж не потрібно їсти натще. І хоча багато хто додає спеції, наприклад, в омлет, краще утриматися від цього. Наприклад, перець разом із білком стає причиною дискомфорту у шлунку.

Також Боржемська не рекомендує пити з самого ранку каву.

Фахівець підсумувала, що всім перерахованим напоям та продуктам найкраще віддати перевагу після основного прийому їжі.

Раніше "Коментарі" писали, що дієтологи попередили про небезпеку популярних соусів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини