Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Вівсяна каша — це один з класичних варіантів сніданку, але не всі вміють її правильно готувати та припускаються помилок, які псують її смак і "вбивають" корисні властивості. Дієтологи Меган Берд і Сара Шліхтер розповіли про нюанси приготування і вибору каші.
вівсяна каша / unsplash.com
Додавання цукру
Вівсяна каша дуже корисний продукт, особливо для серця, тому що в її складі багато вітамінів і цінних речовин, які знижують "шкідливий" холестерин і запобігають розвитку серцево-судинних захворювань. Але мова йде про каші без додавання цукру та ароматизаторів. Замість цукру експерти радять додавати в кашу горіхи, фрукти, корицю або імбир.
Вибір на користь каші швидкого приготування
Дієтологи кажуть, що не варто захоплюватися вівсянкою швидкого приготування, тому що вона насичена цукром, натрієм і різними штучними добавками. Ці інгредієнти роблять її смачною, але користі для організму від такої каші дуже мало.
Включення топінгів
За словами експертів, додавання в ранкову вівсянку великої кількості топінгів — сиропів або масла — може позбавити страву корисних властивостей. "Це може привести до деяких протилежних ефектів, таких як жирові відкладення на серці або інших органах, а також підвищити шанси розвитку діабету", — відзначили фахівці.
Нагадаємо, експерти по здоровому харчуванню рекомендують додавати у свій раціон льняну кашу. Готується вона легко і просто, а головне — приносить організму неоціненну користь. Її можна вживати на сніданок, а можна використовувати як перекус.
Раніше видання "Коментарі" повідомляють, чи можна їсти вівсянку кожен день.
Новини