Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названі помилки, які «вбивають» користь ранкової вівсянки
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі помилки, які «вбивають» користь ранкової вівсянки

Дієтологи Меган Берд і Сара Шліхтер розповіли про помилки в приготуванні вівсяної каші, які можуть зіпсувати її смак і корисні властивості

27 квітня 2021, 08:40
Поділіться публікацією:

Вівсяна каша — це один з класичних варіантів сніданку, але не всі вміють її правильно готувати та припускаються помилок, які псують її смак і "вбивають" корисні властивості. Дієтологи Меган Берд і Сара Шліхтер розповіли про нюанси приготування і вибору каші.

Названі помилки, які «вбивають» користь ранкової вівсянки

вівсяна каша / unsplash.com

Додавання цукру

Вівсяна каша дуже корисний продукт, особливо для серця, тому що в її складі багато вітамінів і цінних речовин, які знижують "шкідливий" холестерин і запобігають розвитку серцево-судинних захворювань. Але мова йде про каші без додавання цукру та ароматизаторів. Замість цукру експерти радять додавати в кашу горіхи, фрукти, корицю або імбир.

Вибір на користь каші швидкого приготування

Дієтологи кажуть, що не варто захоплюватися вівсянкою швидкого приготування, тому що вона насичена цукром, натрієм і різними штучними добавками. Ці інгредієнти роблять її смачною, але користі для організму від такої каші дуже мало.

Включення топінгів

За словами експертів, додавання в ранкову вівсянку великої кількості топінгів — сиропів або масла — може позбавити страву корисних властивостей. "Це може привести до деяких протилежних ефектів, таких як жирові відкладення на серці або інших органах, а також підвищити шанси розвитку діабету", — відзначили фахівці.

Нагадаємо, експерти по здоровому харчуванню рекомендують додавати у свій раціон льняну кашу. Готується вона легко і просто, а головне — приносить організму неоціненну користь. Її можна вживати на сніданок, а можна використовувати як перекус.

Раніше видання "Коментарі" повідомляють, чи можна їсти вівсянку кожен день.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини