Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Bigstock, IPTC
Вівсяна каша — один з найпопулярніших сніданків. Але мова йде тільки про натуральний, а не швидкорозчинний продукт. Вівсянка насичує наш організм вітамінами і корисними речовинами, але можна її вживати кожен день? Про це на своїй сторінці в Instagram розповіла дієтолог Альбіна Комісарова.
"Можна їсти вівсянку кожен день чи вона "вимиває кальцій"? Дійсно, частка правди в цьому висловлюванні є, але 1 ст. молока заповнить цю втрату. Пам'ятайте, що ключовий момент — різноманітність", — написала лікар-дієтолог.
Експерт також зазначила, що ідеальним можна назвати сніданок, який містить вуглеводи, білки, жири. Якщо, з'ївши кашу з ранку, за півгодини/годину ви відчуваєте себе голодними — тоді краще снідати переважно білкової їжею з ранку: яйця, курка; сир. А якщо ви наїдаєтеся кашею, то основою сніданку повинні бути крупи, хліб, мюслі.
Комісарова ще попередила, що на сніданок краще відмовитися від солодкого. Справа в тому, що швидкі вуглеводи дають різкий сплеск інсуліну і такий же швидкий спад, через це вас знову замучит голод і швидше за все протягом дня ви будете переїдати.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка каша на сніданок знизить ризик інсульту
Новини