Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названі два продукти, які можуть «врятувати життя»
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі два продукти, які можуть «врятувати життя»

У цих продуктах містяться цінні кислоти

6 грудня 2020, 08:35
Поділіться публікацією:

Правильне харчування — основа здоров'я, тому не дивно, що деякі продукти захищають організм від захворювань і є "ключем довголіття". Американські вчені з'ясували, що ж необхідно частіше додавати у свій раціон.

Названі два продукти, які можуть «врятувати життя»

продукти для довголіття / Oleksandra Naumenko/ фото: shutterstock

Експерти розповіли, що вітаміни та корисні речовини, які ми отримуємо разом з продуктами, підтримують роботу всього організму і тим самим впливають на тривалість життя. Але на жаль, не всі дотримуються правильного раціону і приділяють належну увагу своєму стану здоров'я.

Захворювання серцево-судинної системи як і раніше залишаються одними з найнебезпечніших у світі, а запобігти їх появі можна за допомогою всього двох продуктів, багатих на омега-3 ненасичені жирні кислоти. Йдеться про лосося та волоські горіхи.

Вчені в ході дослідження з'ясували, що люди, в раціоні яких часто з'являлися ці продукти, набагато рідше скаржилися на серцеві проблеми, в порівнянні з іншими пацієнтами. І за словами експертів, вся справа була у двох типах омега-3: ейкозапентаєновій кислоті (EPA) і альфа-ліноленовій кислоті (ALA). Перша група зосереджена в жирній рибі, зокрема лососю та скумбрії, а друга — у волоських горіхах або насінні льону.

Крім цінних кислот вони володіють іншими вітамінами та корисними речовинами, які позитивно впливають на організм.

Нагадаємо, який овоч варто вживати частіше, щоб знизити артеріальний тиск і рівень "поганого" холестерину в крові.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар гастроентеролог Костянтин Спахов розповів, який молочний продукт вважається найкориснішим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини