Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названі чотири фактори, які «руйнують» печінку
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі чотири фактори, які «руйнують» печінку

Експерти розповіли, які чотири фактори руйнівно діють на печінку

18 квітня 2021, 08:35 comments1067
Поділіться публікацією:

Печінка може руйнувати не тільки зловживання алкоголем. Існують набагато більш нешкідливі, на перший погляд, звички, які негативно впливають на її роботу і можуть спровокувати ряд захворювань.

Названі чотири фактори, які «руйнують» печінку

Які чинники руйнують нашу печінку (фото з відкритих джерел)

Експерти назвали кілька факторів, які можуть зашкодити роботі вашого головного внутрішнього "фільтра":

Неправильний прийом вітамінів

За допомогою вітамінних добавок люди намагаються поліпшити стан свого здоров'я, але потрібно уважно ставиться до їх прийому. Наприклад, високе дозування вітаміну А і В3 може погано вплинути на роботу печінки. Медики відзначають, що отримувати вітаміни найкраще з правильного і різноманітного раціону.

Лікування парацетамолом

Не захоплюйтеся лікарськими засобами, тому що ризик нашкодити здоров'ю своєї печінки істотно підвищується. Особливо це стосується прийому парацетамолу, який у високих дозах може "зруйнувати" цей орган.

Любов до фруктів

Фрукти дійсно дуже корисні, тому що містять багато вітамінів, мінералів і антиоксидантів, але в усьому потрібно дотримуватися правильного дозування. Експерти кажуть, що велика кількість фруктози збільшує ризик ожиріння печінки.

Зайва вага

Проблеми з печінкою можуть бути викликані зайвою вагою, тому що в клітинах органу накопичується жир. А так звана жирна печінка з часом може перерости в фіброз і цироз. Якщо ви схильні до повноти, стежте за своїм раціоном і контролюйте звички, які можуть привести до ожиріння.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти назвали кілька продуктів, які прискорюють виведення шкідливих хімічних сполук з одного з найважливіших органів — печінки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини