Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
На кухні кожної господині знайдеться безліч спецій, за допомогою яких вона надає стравам вишуканий смак і аромат. Але деякі приправи володіють ще цілим рядом корисних властивостей. Зарубіжний ресторатор Магда Гессер розповіла, яку спецію варто додавати в супи, щоб зробити з нього "живильну бомбу".
корисні приправи (фото з відкритих джерел)
Спеціаліст зазначила, що бульйон стане не тільки смачним, але ще і дуже корисним, якщо додати в нього кілька сушених квітів гвоздики. Страва відразу отримає насичений смак і приємний аромат. Але крім цього, гвоздика сприятливо діє на роботу організму, зокрема зміцнює імунітет, знижує рівень "поганого" холестерину в крові, покращує роботу травлення і має противірусні та антибактеріальні властивості.
Відомо, що в цій приправі міститься залізо, калій, фосфор, кальцій, цинк та інші цінні речовини. Саме тому її додавання в суп, який сам по собі містить багато вітамінів, робить його неймовірно поживним і корисним.
Ресторатор також зазначила, що подібними властивостями володіють і інші спеції, наприклад, кориця, імбир, розмарин, куркума, шавлія. У них багато антиоксидантів та інших мікроелементів, які необхідні для підтримки здоров'я.
Нагадаємо, нещодавно вчені назвали спецію, яка здатна поліпшити роботу печінки. Нею виявився кардамон — він володіє сечогінної дією, а значить допомагає швидко очистити організм від токсинів та шлаків, знижуючи навантаження на печінку.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка приправа, завдяки високому вмісту антиоксидантів, допоможе зберегти молодість і пружність шкіри.
Новини