Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названа прихована небезпека популярного сніданку
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа прихована небезпека популярного сніданку

Дієтологи розповіли, чому вранці варто відмовитися від солодких пластівців і в цілому від «швидких» сніданків

26 липня 2021, 08:25
Поділіться публікацією:

Вранці не у всіх є час на приготування повноцінного сніданку, тому багато людей рятуються кашами швидкого приготування, бутербродами або пластівцями з молоком. Але такі варіанти сніданку можуть серйозно нашкодити здоров'ю.

Названа прихована небезпека популярного сніданку

Як можуть нашкодити здоров'ю солодкі пластівці (фото з відкритих джерел)

Експерти відзначили, що вранці варто відмовитися від солодких пластівців, які зазвичай дають дітям, помилково вважаючи, що вони збагачують організм цінними речовинами. Насправді згідно з дослідженнями, пластівці на сніданок можуть викликати спад енергії й уповільнити мислення протягом дня. Вчені знайшли зв'язок між солодкою, нездоровою їжею і порушенням когнітивних функцій. Якщо ж ви не уявляєте ранок без пластівців, то хоча б вибирайте продукт з низьким вмістом цукру і проконтролюйте, щоб в ньому була клітковина.

Але варто також знати, що пластівці сприяють збільшенню ваги тому якщо ви намагаєтеся схуднути, то такий варіант сніданку навряд чи цьому посприяє, скоріше, навпаки.

Під час ранкового прийому їжі також краще відмовитися від "швидких" каш, оскільки в їх складі багато цукру та інших добавок, які можуть нашкодити організму, особливо, якщо вживати їх щодня.

Нагадаємо, багато людей не уявляють свій сніданок без каш: вівсянки, гречки або манки. Але експерти настійно рекомендують включати в ранковий раціон кіноа, стверджуючи, що така каша неймовірно корисна для організму. У чому ж її особливість?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що більш пильний погляд на останні наукові дослідження ставить під сумнів твердження, що сніданок є найбільш важливим прийомом їжі за день.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини