Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названа незвичайна причина головного болю
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа незвичайна причина головного болю

Експерти розповіли, що головний біль може виникнути через зневоднення організму і відзначили, що робити в таких випадках

31 липня 2021, 13:20
Поділіться публікацією:

Головний біль — неприємний симптом, який може виникнути раптово і позбавити людину можливостей нормально функціонувати. І, згідно з даними дослідників, причиною цього стану може стати навіть легке зневоднення.

Названа незвичайна причина головного болю

Чому болить голова / Shutterstock / Fotodom

У спекотну погоду наш організм активно втрачає вологу і якщо не підтримувати свій водно-сольовий баланс, то можна отримати зневоднення. А нестача рідини може спровокувати напад головного болю. Щоб цього не сталося, потрібно пити більше води та інших напоїв (крім алкоголю), а також вживати огірки, кавуни та інші продукти, багаті рідиною. Хоча ці заходи допомагають заповнити запас рідини, може знадобитися деякий час, щоб головний біль пройшов.

Також експерти радять тимчасово скоротити заняття фізичною активністю, уникати тепла, щоб зменшити потовиділення. Якщо сталося сильне зневоднення, яке характеризується аномальним диханням, блідістю, запалими очима, тоді варто звернутися до лікаря за допомогою негайно.

Нагадаємо, що кожен з нас стикався з головним болем. Хтось рятується за допомогою ліків, а хтось мовчки чекає, поки черговий напад нездужання закінчиться самостійно. Однак є деякі речі в нашому раціоні, які можуть провокувати напади головного болю.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що головний біль — неприємна проблема, з якою стикається більшість громадян. Про те, які існують причини головного болю і чи можна самостійно лікувати цей симптом таблетками, розповіла лікар-терапевт Ірина Ярцева. За словами експерта, головний біль — найпоширеніший симптом багатьох захворювань. Насамперед цю проблему спричиняє виснаження організму, перевтома та стреси.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини