Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названа безпечна для здоров'я порція шашлику
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа безпечна для здоров'я порція шашлику

Дієтолог Ганна Івашкевич розповіла, скільки шашлику рекомендується з'їдати за один раз, щоб не нашкодити здоров'ю

22 квітня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

Навесні настає сезон шашликів, тому що всі скучили по теплу, сонцю та природі. Але дієтолог Анна Івашкевич нагадує любителям м'яса, що шашлик — страва досить важка для шлунка, тому зловживати ним не можна.

Названа безпечна для здоров'я порція шашлику

Названа безпечна порція шашлику для здоров'я / Depositphotos

Спеціаліст зазначила, що найчастіше для приготування шашлику вибирають свинину, баранину і яловичину, але ці види м'яса більш жорсткі через велику кількість сполучних тканин. Величезні порції м'яса можуть серйозно вдарити по здоров'ю, зокрема нашкодити підшлунковій залозі, викликати важкість у шлунку, метеоризм, нудоту та інші розлади шлунково-кишкового тракту.

Дієтолог рекомендує за раз з'їдати не більше 200-300 грамів шашлику, тоді удар по організму буде мінімальний. Навряд чи хтось зможе подужати один кілограм смаженого м'яса за один присід, але варто розуміти, що це буде згубним для здоров'я, тому краще навіть не пробувати.

Також фахівець рекомендує віддавати перевагу м'ясу молодих тварин з малою кількістю жирових вкраплень, тому що воно буде краще засвоюватися організмом і не викличе дискомфорту у шлунку. Хоча кількість з'їденого продукту залежить не тільки від його якості, але і від вашої фізичної активності, віку та навіть статі.

Нагадаємо, що не всяке м'ясо однаково корисно для організму. Дієтологи розповіли, яке краще не використовувати для приготування шашликів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що свинина займає особливе місце серед всіх видів м'яса. Але фахівці попереджають, що вона вкрай негативно впливає на стан здоров'я. Чому варто відмовитися від цього виду м'яса, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини