Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Навіщо замочувати курку у воді перед приготуванням
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо замочувати курку у воді перед приготуванням

Шеф-кухарі радять господаркам перед приготуванням курки спочатку замочити її у воді: навіщо це потрібно робити

17 січня 2022, 23:05 comments3594
Поділіться публікацією:

Курка — один з найпоширеніших і найсмачніших продуктів, з неї можна приготувати безліч страв і наситити організм корисними речовинами. Але перед приготуванням курячого м'яса шеф-кухарі радять спочатку замочити його у воді. Навіщо це потрібно?

Навіщо замочувати курку у воді перед приготуванням

Навіщо замочувати курку у воді / Фото: Shutterstock

Фахівці кажуть, що курку найкраще замочувати у простій воді, без солі, щоб вона так побула кілька годин. Потім воду треба злити та промити продукт під проточною водою. Цей спосіб допоможе позбавити м'ясо антибіотиків, якщо ви купуєте його в магазині або у неперевірених продавців.

Вимочувати курку можна як у прісній воді з-під крана, так і в мінеральній. Вона теж допомагає позбавити м'ясо від антибіотиків і гормонів, якими "напихують" курок. У мінеральній воді продукт потрібно залишити на 4 години, потім тушку необхідно промити під проточною водою та зайнятися її приготуванням. Щобільше, мінеральна вода робить м'ясо ніжнішим та соковитішим.

Також експерти радять зробити маринад на основі лимонного соку. Візьміть літр води, додайте сік половинки лимона та 2 столові ложки солі. У цьому маринаді курку слід потримати не менше 2 годин. Потім рідину треба злити, м'ясо залити прісною водою та залишити ще на одну годину.

Господиням також не рекомендують готувати курку з нутрощами, тому що в печінці, наприклад, міститься багато токсинів. Та й від шкірки курку краще позбавляти з такої ж причини.

Нагадаємо, що дієтолог Юлія Бобейка розповіла, які зміни відбудуться в організмі, якщо вживати куряче м'ясо щодня.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яку частину курки в жодному разі не можна їсти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини