Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики розповіли, як запобігти закупорці артерій
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли, як запобігти закупорці артерій

Лікар-кардіолог-дієтолог Мішель Рутенштейн розповів, як потрібно харчуватися, щоб запобігти закупорці артерій

3 травня 2022, 00:30
Поділіться публікацією:

Кровоносна система координує та поєднує функціонально різні органи та системи цілісного організму, тому потрібно робити все можливе, щоб вона працювала належним чином. А чимало важливої ролі у цьому процесі грає харчування.

Медики розповіли, як запобігти закупорці артерій

Що потрібно їсти, щоб запобігти закупорці артерій (фото з відкритих джерел)

Лікар-кардіолог-дієтолог Мішель Рутенштейн розповів, що правильний раціон може запобігти прогресуванню та утворенню бляшок в артеріях, зменшити запалення і тим самим зміцнити роботу серця та судин. Що для цього потрібно?

Вживайте більше вівса

Збагатіть раціон вівсяною кашею, хлібцями або печивом, тому що ця зернова культура містить тип розчинної клітковини бета-глюкан, який допомагає знизити в крові рівень "шкідливого" холестерину та запобігти закупорці артерій.

Перекушуйте фруктами з їстівною шкіркою

У вашому щоденному меню обов'язково повинні бути присутніми фрукти, тому що вони є джерелом вітамінів і корисних речовин, але їх велика кількість міститься саме в шкірці. Яблука, груші, персики містять клітковину, яка сприятливо впливає на весь організм, зокрема серцево-судинну систему.

Отримуйте достатню кількість правильних вітамінів та поживних речовин

Експерт каже, що зберегти здоров'я серця допоможе вживання риби, курки, молочних продуктів, бобових, тому що вони багаті на фолієву кислоту та В12.

Обмежте споживання рафінованого цукру та насичених жирів

Можна іноді балувати себе солодощами, але головне — знати міру. Споживання великої кількості рафінованого цукру та вуглеводів може підвищити рівень холестерину, що призведе до інших проблем. Намагайтеся обмежити в раціоні ці речовини, щоб захистити судини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка звичка є найшкідливішою для здоров'я серця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини